Майже мільйон літрів спиртного за два роки: результати боротьби з порушниками "сухого закону" на Донеччині

Майже мільйон літрів спиртного за два роки: результати боротьби з порушниками "сухого закону" на Донеччині

Алкоголь Донеччина
Вилучений алкоголь у жителів Донеччини. поліція Донеччини

На Донеччині вилучили понад 970 тисяч літрів спиртних напоїв з початку повномасштабного вторгнення та введення заборони на торгівлю алкоголем.

Про це повідомляє поліція Донецької області.

"З лютого 2022 року співробітники поліції перевірили понад 12 тисяч об’єктів торгівлі. За результатами перевірок виявлено 3453 порушень у сфері реалізації алкогольної продукції, складено 3127 адміністративних протоколів. За цей період вилучено 974 656 літрів алкогольних напоїв на суму понад 98 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

У поліції додали, що з початку року правоохоронці перевірили близько 2 тисяч торгових точок та задокументували 480 фактів реалізації спиртних напоїв. Вилучено майже 142 тисячі літрів алкоголю на суму понад 12 мільйонів гривень.

За квітень цього року було задокументовано 385 правопорушень з самогоноваріння, вилучено майже 14 тисяч літрів браги та 4370 літрів самогону, 164 самогонних апарати.

Що відомо про заборону продажу алкоголю у Донецькій області

З 2022 року у Донецькій області заборонена торгівля алкогольними напоями та речовинами, виробленими на спиртовій основі. Ця заборона діятиме на період дії правового режиму воєнного стану.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок