Взяли в полон під Авдіївкою і Часовим Яром: трьом підозрюваним загрожує довічне

Взяли в полон під Авдіївкою і Часовим Яром: трьом підозрюваним загрожує довічне

За підозрою у колабораціонізмі трьом жителям Донбасу загрожує довічне ув'язнення. Їх взяли в полон українські військові під час боїв поблизу Авдіївки та Часового Яру.

Про це 15 квітня повідомляє прокуратура Донецької області.

"У березні 2022 року житель Алчевська добровільно вступив на посаду старшого водія до 4-ї окремої мотострілецької бригади ЛНР". Виконуючи накази російських командирів, він служив на різних ділянках фронту тимчасово окупованої частини Луганщини та облаштовував позиції окупантів поблизу села Опитне Бахмутського району", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, інший підозрюваний, житель міста Ровеньки перейшов на бік армії РФ у серпні 2022 року. У березні 2024 року у складі штурмової роти воював біля села Верхньокам’янське на Донеччині.

У прокуратурі додали, що житель Макіївки чинив опір ЗСУ поблизу селища Невельське Покровського району у "100-й окремій мотострілецькій бригаді ДНР".

За даними СБУ, українські захисники взяли всіх підозрюваних у полон під час боїв поблизу Авдіївки та Часового Яру у березні цього року.

За підозрою у державній зраді та колабораційній діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України) їм загрожує довічне ув'язнення.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок