Волонтери з Дніпра евакуюють жителів підтопленої частини Херсонщини

Волонтери з Дніпра евакуюють жителів підтопленої частини Херсонщини

Волонтери з Дніпра евакуюють жителів підтопленої частини Херсонщини
. Суспільне Дніпро

Дніпровські волонтери їдуть на Херсонщину, аби евакуювати звідти жителів підтоплених через руйнування Каховської ГЕС територій. Також везуть із собою гуманітарну допомогу для місцевих.

"Я відкриваю новини, дивлюся про підрив дамби і перша моя думка: потрібно туди їхати. Там люди в біді. Настрій бойовий, тому, я думаю, буде нескладно. В такі місця їздити нам вже звично. Ми майже кожен день вивозимо людей з небезпечних міст", – каже волонтер Олександр Довгаль.

"Нас чекають тварини, ми заберемо тварин. Ми допоможемо людям. День був дуже шалений. ми побачили новини, то вже не мали часу ніякого, бо 5 годин їхати”", - додає засновниця благодійного фонду Аліна Головко.

Волонтери з Дніпра евакуюють жителів підтопленої частини Херсонщини
Суспільне Дніпро

Також волонтери везуть із собою продукти для жителів Херсонщини.

"Ми веземо овочі. Те, що зараз необхідне: яблука, картопля, капуста, печиво, морква, є в банках салати, є напівфабрикати. Купили мінеральну воду. Дорога буде достатньо складною. Частина доріг залита водою. Їдемо навмання", – говорить Ірина Білан.

Зараз волонтери їдуть в Херсон. Також можуть заїхати й в інші населені пункти Херсонщини. У планах евакуювати 12 людей – стільки, кажуть, поміститься в їхнє авто.

Авторка – Вікторія Пінчук

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

  • Російські війська підірвали Каховську ГЕС. Масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення наразі уточнюються, повідомив в Telegram речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.
  • Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині евакуюють людей з потенційних зон затоплення на правобережній частині Херсонщини — з сіл Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон.
  • За повідомленням Енергоатому, стрімке зниження рівня води в Каховському водосховищі є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Наразі ситуація на станції під контролем, український персонал моніторить усі показники.
  • Україна ініціювала засідання Радбезу ООН через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок