Підрив військами РФ Каховської ГЕС призвів до загибелі риби у Нікопольському районі Дніпропетровщини

Підрив військами РФ Каховської ГЕС призвів до загибелі риби у Нікопольському районі Дніпропетровщини

Підрив військами РФ Каховської ГЕС призвів до загибелі риби у Нікопольському районі Дніпропетровщини
. Фото: Суспільне Дніпро

Знищення військами РФ Каховської ГЕС завдало значних збитків рибному господарству. Зокрема й на Дніпропетровщині. Про це мовиться у пресрелізі Дніпропетровського рибоохоронного патруля, який отримало Суспільне.

За повідомленням, різке зниження рівня води у Каховському водосховищі призвело до загибелі як молодої, так дорослої риби на Нікопольщині.

"Внаслідок знищення Каховської ГЕС збитки для рибної галузі від загибелі лише дорослих особин можуть сягнути 95 тисяч тонн або близько 4 мільярдів гривень. Всього, за попередніми розрахунками, збитки від загибелі усіх біоресурсів складуть до 10,5 мільярдів гривень", – йдеться в повідомленні.

За даними рибпатруля, наслідки вимирання риби будуть прослідковуватись протягом кількох років поспіль, навіть при заповненні ложа Каховського водосховища найближчим часом. Адже поновлення кількісного та якісного складу популяцій риб, відновлення донних ценозів кормової бази потребує багато часу.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Російські війська підірвали Каховську ГЕС. Масштаб руйнування, швидкість і обсяги води, ймовірні райони підтоплення наразі уточнюються, повідомив в Telegram речник оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС на Херсонщині евакуюють людей з потенційних зон затоплення на правобережній частині Херсонщини — з сіл Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон.

За повідомленням Енергоатому, стрімке зниження рівня води в Каховському водосховищі є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС. Наразі ситуація на станції під контролем, український персонал моніторить усі показники.

Україна ініціювала засідання Радбезу ООН через підрив росіянами Каховської ГЕС.

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок