"20 днів у Маріуполі" будуть доступні до перегляду на Netflix вже з 21 квітня

"20 днів у Маріуполі" будуть доступні до перегляду на Netflix вже з 21 квітня

Документальний фільм "20 днів у Маріуполі" зʼявиться на Netflix 21 квітня
"20 днів у Маріуполі" на Netflix. Скриншот із сайту Netflix

Документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" тепер буде доступним і на стримінговій платформі Netflix. Подивитися там його можна буде з 21 квітня.

"Група українських журналістів документує жахливі реалії війни, опинившись у прибережному місті Маріуполь після вторгнення російських військ на початку 2022 року", — йдеться в описі стрічки на сайті.

Документальний фільм розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Фільм також можна переглянути онлайн і на українських стримінгових платформах.

Зокрема, він доступний на:

20 днів у маріуполі на нетфлікс
Фільм "20 днів у Маріуполі" буде на Netflix. Скриншот із сайту Netflix

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя — за це усі троє отримали Пулітцерівську премію. Також у 2024 році їх нагородили Шевченківською премією.

Кіно стало найкасовішим документальним фільмом в Україні минулого року, зібравши 500 тисяч гривень тільки за перший вікенд прокату.

Стрічка перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" британської кінопремії BAFTA. А Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно".

Крім того, "20 днів у Маріуполі" — перший український фільм, який отримав "Оскар". У 2024 році стрічка здобула нагороду як найкращий документальний фільм.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок