Оновлення батьківського контролю YouTube: діти зможуть читати коментарі під відео

Оновлення батьківського контролю YouTube: діти зможуть читати коментарі під відео

YouTube, ймовірно, планує зміни у батьківському контролі
Ймовірне оновлення батьківського контролю YouTube. ua.news

Платформа YouTube готує оновлення батьківського контролю — зокрема, діти зможуть читати коментарі під відео. Функцію можуть запустити в "найближчі тижні".

Про це розповідає видання TechCrunch.

Офіційно у блозі компанії поки не повідомляли про зміни — тому поки невідомо, коли саме запрацює функція та в яких країнах буде доступна. Але відповідні листи вже почали надходити на облікові записи батьків, як зазначає видання.

Згідно з текстом листа, оновлення стосуватимуться двох із трьох розділів: "Дослідити більше" та "Більша частина YouTube", які орієнтовані на дітей 13 років та старше.

Планується, що з'явиться можливість читати коментарі під відео за замовчуванням, але все одно не можна буде долучитися до чату або лишити власний допис.

Якщо ж батьки не хочуть цього, то вони можуть поставити налаштування "Дослідження" — воно орієнтоване на глядачів від 9 років і не передбачає таких послаблень.

Компанія додає, що встановлені батьками налаштування не застосовуватимуться, якщо дитина не користується сайтом або додатком YouTube безпосередньо — наприклад, при перегляді вбудованого контенту на сторонньому сайті.

Посилений батьківський контроль ввели у 2021 році. Пізніше, у листопаді 2023 року, YouTube випустив кілька оновлень, щоб зробити застосунок безпечнішим для підлітків. Серед іншого, вони передбачали обмеження на повторний перегляд деяких тем, а також оновлені нагадування про "перерву" та "час спати".

Ця ж зміна є однією з найбільших коригувань функцій батьківського контролю на YouTube.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок