Лєна Чиченіна вестиме церемонію вручення "Оскара" на Суспільне Культура

Лєна Чиченіна вестиме церемонію вручення "Оскара" на Суспільне Культура

Лєна Чиченіна вестиме церемонію вручення "Оскара" на Суспільне Культура
Лєна Чиченіна вестиме церемонію вручення "Оскара" на Суспільне Культура.

У ніч з 10 на 11 березня на телеканалі Суспільне Культура вдруге відбудеться ексклюзивна пряма трансляція церемонії вручення премії "Оскар" в Україні. Коментуватиме подію наживо кінокритикиня, артоглядачка "Еспресо" та "Детектора медіа" Лєна Чиченіна.

Трансляція оскарівської червоної доріжки розпочнеться о 0:30 за київським часом. Сама церемонія нагородження почнеться о 1:00.

"Вважаю, що головним моїм завданням буде не заважати глядачам слухати ведучого премії, спікерів та переможців, яких перекладатимуть колеги. Я ж намагатимуся якомога лаконічніше та інформативніше розповідати, хто всі ці люди і яким був їхній шлях до цієї церемонії", — зазначила Чиченіна.

Лєна Чиченіна вестиме церемонію вручення "Оскара" на Суспільне Культура
Лєна Чиченіна вестиме церемонію вручення "Оскара" на Суспільне Культура. Фото: Суспільне

Нічну трансляцію на Суспільне Культура перекладатимуть у прямому ефірі:

  • Андрій Бєсєдін, перший в Україні член AIIC — Міжнародної асоціації перекладачів конференцій, перекладач прямоефірних телепрограм і театральних програм;
  • Сергій Тюпа, перекладач із 26-річним досвідом роботи, доктор філософії (доцент Ягеллонського університету, Польща).

В прямому ефірі також працюватимуть Лада Соколюк та Юлія Порплик, які забезпечуватимуть переклад жестовою мовою.

"«Оскар» безумовно, майданчик культурної дипломатії, на якому часто звучать меседжі, що виходять далеко за межі світу кіно. Не всі з них можуть нам імпонувати, але українська присутність зміцнює суб’єктність і дає власний голос на таких аренах. Долучення аудиторії Суспільне Культура до світових подій такої величини — одне з наших ключових завдань, — зазначив виконавчий продюсер телеканалу Суспільне Культура Лук'ян Галкін.

Український фільм на "Оскарі"

Номінантів на "Оскар 2024" оголосили 23 січня. Фільм "20 днів у Маріуполі" (PBS) режисера Мстислава Чернова номінували у категорії "Документальний повнометражний фільм".

Стрічка вже перемогла у номінації "Найкращий документальний фільм" британської кінопремії BAFTA. Також Мстислав Чернов отримав премію Гільдії режисерів США (DGA Awards) за "видатні режисерські досягнення в документальному кіно".

Трансляція створена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є виключною відповідальністю АТ "НСТУ" і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок