Помічник ШІ від Microsoft зможе замість вас відвідувати онлайн-наради: журналістка BBC його випробувала

Помічник ШІ від Microsoft зможе замість вас відвідувати онлайн-наради: журналістка BBC його випробувала

Помічник ШІ від Microsoft зможе замість вас відвідувати онлайн-наради: журналістка BBC його випробувала
Microsoft. Getty Images

Помічник зі штучним інтелектом Microsoft 365 Copilot зможе ходити замість людей на наради Teams і переказувати, що там було. Функція стане доступною для користувачів із 1 листопада.

Про це повідомляє BBC.

В основі нового інструменту — та сама технологія, що й для ChatGPT, створеного OpenAI, – компанією, в яку Microsoft інвестувала мільярди доларів у січні 2023 року.

Сервіс зможе підбивати стислі підсумки з нарад у Teams тим людям, хто буде використовувати його замість себе. Copilot також може створювати чернетки електронних листів, документи Word, електронні таблиці та презентації PowerPoint.

Компанія Microsoft вважає, що цей інструмент може усунути "нудну роботу". Водночас є побоювання, що сервіс може призвести до того, що підприємства будуть залежати від допомоги штучного інтелекту. У своєму нинішньому вигляді він також може порушити правила використання ШІ — адже він не вказує, коли контент створено не людьми.

Як в європейському законі, так і в китайських нормах щодо ШІ вказано, що люди повинні знати заздалегідь, взаємодіють вони зі штучним інтелектом чи з реальними особами.

Керівниця Microsoft 365 Коллетт Столлбаумер сказала, що це буде на совісті тих, хто використовує Copilot.

"Це інструмент, і люди зобов’язані використовувати його відповідально", — зауважує Столлбаумер.

Компанія Microsoft додає, що дані користувачів під час використання Copilot — у безпеці й не будуть використовуватися для навчання техніки.

Журналістка ВВС протестувала Copilot. Вона пише, що для експерименту створили умовну нараду щодо вигаданого продукту. І чатбот згенерував "теплу відповідь", висловлюючи захоплення ідеями, які були запропоновані на імпровізованій зустрічі, та підтримав те, що команда бере участь у певному проєкті. Хоча реальна користувачка не знала нічого про проєкт, адже використала замість себе ШІ. Цю відповідь зі схваленням продукту можна відредагувати перед відправленням, але в електронному листі не йдеться про те, що в ньому є вміст від Copilot.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок