The Telegraph вніс книжку Маркіяна Камиша про Чорнобильську зону до списку найкращих видань 2023 року

The Telegraph вніс книжку Маркіяна Камиша про Чорнобильську зону до списку найкращих видань 2023 року

The Telegraph вніс книжку Маркіяна Камиша про Чорнобильську зону до списку найкращих видань 2023 року
. Фото: Markiyan Kamysh/Facebook, скриншот книги із сайту видання The Telegraph

Британське медіа The Telegraph уклало список найкращих видань 2023 року. У переліку опинилися книжки від українських авторів та про Україну, зокрема дебютна робота Маркіяна Камиша про Чорнобильську зону "Оформляндія або прогулянка в Зону".

Про це повідомив сам письменник на своїй сторінці у Facebook.

"Почувається спокійно", — написав Камиш.

У перекладі англійською книжка вийшла у липні 2022 року у видавництві Pushkin Press. У книжці використані світлини самого Маркіяна Камиша.

Книгу внесли до списку з формулюванням: "Захоплива, неймовірна подорож до Чорнобильської зони відчуження з невдоволеними шукачами пригод, які незаконно переслідують її руїни".

маркіян камиш
Книжка Маркіяна Камиша серед найкращих видань 2023 року. Скриншот із сайту видання The Telegraph

В анотації до книги йдеться: "У цій книжці ви не знайдете стандартного опису зони, нудних оповідей і дискусій про справжні причини аварії на ЧАЕС. Ось погляд зсередини на нелегальний туризм у зоні відчуження, яка вже майже сорок років є унікальною територією Полісся України".

До переліку The Telegraph вона ввійшла у рубриці "Книжки про подорожі".

Також у переліку опинилася книжка "Краса України: пейзажна фотографія" (The Beauty of Ukraine: Landscape Photography). Укладачі зауважили, що це "візуально приголомшливе освідчення в коханні молодого, відзначеного нагородами українського фотографа Євгена Самученка до своєї батьківщини в темні часи".

Та видання Overreach: The Inside Story of Putin’s War Against Ukraine ("Overreach: Внутрішня історія війни Путіна проти України") Овена Меттьюза: "Приголомшливе розслідування про початок російсько-української війни — від коридорів Кремля до окопів Маріуполя".

маркіян камиш
Скриншот із сайту видання The Telegraph

Хто такий Маркіян Камиш

Маркіян Камиш — український письменник. Він понад 10 років досліджував Чорнобильську зону як сталкер. Учасник Революції Гідності. Після початку повномасштабного вторгнення Росії приєднався до лав ЗСУ.

Результатом нелегальних досліджень Чорнобиля став роман "Оформляндія". Поряд з романами Єна Мак'юена, Маргарет Етвуд, Жозе Сарамагу і Елени Ферранте, вона потрапила до десятки книжок 2019 року Італії від la Repubblica, які "найкраще передають дух часу".

Також Камиш — автор книг:

  • "Київ-86";
  • "Чормет";
  • "Я like Україну! / Я люблю Україну!".

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок