Українці за 3 тижні розкупили весь наклад щоденника Володимира Вакуленка, якого вбили військові РФ

Українці за 3 тижні розкупили весь наклад щоденника Володимира Вакуленка, якого вбили військові РФ

Українці за 3 тижні розкупили весь наклад щоденника Володимира Вакуленка, якого вбили військові РФ
. Український інститут книги/Facebook

Повністю розкупили примірники книги "Я перетворююсь... Щоденник окупації. Вибрані вірші" Володимира Вакуленка-К., якого російська армія вбила навесні 2022 року під час окупації Харківщини.

Про це Суспільне Культура повідомили в пресслужбі Vivat.

Представниця видавництва Марина наголосила, що 100 % коштів від продажів першого накладу передадуть матері Володимира Вакуленка, а такий інтерес до видання спонукав Vivat надрукувати ще один тираж, аби й надалі допомагати родині письменника.

"Це добра нагода не лише ще раз сказати про те, як росіяни знищують українську культуру та українських митців, але і нагадати, які ми сильні, коли об'єднані. Та, звісно, подякувати українцям за таку потужну підтримку", — кажуть у видавництві.

Щоденник Володимира Вакуленка презентували 22 червня 2023 року в Києві на "Книжковому Арсеналі". До видання ввійшли щоденник окупації, тексти колег і друзів, фотографії деокупованої Ізюмщини, вірші Володимира Вакуленка для дітей і дорослих. Передзамовлення на книгу було доступне з 4 серпня.

Книжку упорядкували "Український ПЕН", видавництво Vivat та Харківський літературний музей за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Ініціаторка видання та авторка передмови — письменниця Вікторія Амеліна, яка загинула 1 липня внаслідок поранення після удару російської армії по Краматорську 27 червня.

Про Володимира Вакуленка

Дитячий письменник Володимир Вакуленко народився і мешкав у селі Капитолівка, поблизу Ізюма. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, чоловіка викрали. Наприкінці березня п’ятеро військових російської армії забрали його з дому в тому, в чому він був — старій кофтині, джинсах і капцях. Більше рідні його не бачили.

У вересні українські війська звільнили Ізюмський район. Тоді ж батько письменника виконав прохання сина і відкопав його рукописний щоденник, який Володимир заховав у саду.

В Ізюмі українські правоохоронці знайшли місце масового поховання, де були поховані близько 400 тіл. Як з’ясували журналісти Суспільного, у журналі ритуальної служби, де під час окупації вели дані про померлих, під номером 319 були вказані дані письменника.

У Вакуленка лишився неповнолітній син. Дитина має інвалідність і потребує допомоги. Володимир майже ніколи не розлучався із сином.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: [email protected]

На початок