Україна заочно засудила до 13 років ув'язнення експрокурорку з Криму за державну зраду

Україна заочно засудила до 13 років ув'язнення експрокурорку з Криму за державну зраду

Молоток судді
Молоток судді. Фото ілюстративне | Pexels

Україна заочно засудила до 13 років позбавлення волі колишню старшу прокурорку прокуратури Сімферопольського району АР Крим за державну зрадуч. 1 ст. 111 КК України. Після окупації вона перейшла на службу до Росії та працювала "помічницею прокурорів" у трьох районах півострова.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м. Севастополя у Telegram.

Так, з березня 2014 року засуджена була "старшою помічницею прокурора Сімферопольського району прокуратури Республіки Крим", "помічницею прокурора міста Судак", а також "помічницею прокурора Чорноморського району Республіки Крим".

На цих посадах вона виконувала "накази" та розпорядження "керівництва прокуратури" Криму, тим самим зрадниця забезпечувала функціонування окупаційної влади на півострові.

"Такими діями "прокурорка" допомагала країні-агресору та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її суверенітету та територіальній цілісності", — уточнили у прокуратурі автономії.

Вироки, винесені за результатами спеціального судового розгляду за відсутності обвинуваченого ("заочні" вироки), набирають законної сили в загальному порядку, а саме після закінчення строку подання апеляційної скарги (30 днів з дня проголошення вироку), якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції. Водночас початок строку покарання засудженому рахується з моменту його затримання, роз'яснюють у прокуратурі АР Крим та м. Севастополя.

Підписуйтеся на новини Суспільне Крим у Telegram та Facebook

На початок