На відкритті Львівського медіафоруму пролунала аудіовізуальна інсталяція, присвячена Євгену Гулевичу

Євген Гулевич. Фото: Zemla Studio/Facebook

У Львові 16 травня почався 10-й медіафорум. На його відкритті прозвучала багатоканальна аудіовізуальна інсталяція "вагоме невимовне", присвячена журналісту та культурологу Євгену Гулевичу.

"Гостре проживання дива життя це, мабуть, також той момент, який ставався хоча б раз із кожним. Він може звучати банально у спробах вербалізації, але відчуття його не сплутаєш ні з чим і це «вагоме невимовне»",йдеться на сайті форуму.

Євген Гулевич – автор, редактор, перекладач, культурний менеджер та магістр культурології, який загинув під Бахмутом 31 грудня 2022 року.

Інсталяція створена на аудіозаписи звуків життя, що їх записав упродовж російсько-української війни Гулевич. Над нею працювали Андрій Лініка, Остап Мануляк, Юрко Вовкогон та Євгенія Нестерович.

Що відомо про Гулевича

Гулевич був директором Центру гуманітарних досліджень Львівського національного університету ім. Івана Франка (з 2010 до 2015).

Переклав роман Рея Бредбері "Щось лихе насуває". Став головним редактором українського видання "Світовий атлас вуличного мистецтва і графіті" Рафаеля Шактера.

У 2019 році Євген був співтворцем масштабного виставкового проєкту "Ангели", для якого писав мистецтвознавчі статті та проводив фахові консультації.

У 2021 році був співкуратором міжнародної міждисциплінарної (не)резиденції "Суміжність" — трансдисциплінарної резиденції для художників і дослідників, які працюють із технологіями, новими медіа та громадськими місцями.

Євген Гулевич. Фото: Yuriy Khvostov/Facebook

У квітні 2023 року в Парижі експонували мистецьку відеоінсталяцію "Уламки реальності" пам'яті Гулевича, автор — Сергій Петлюк.

А у квітні 2024 року в артцентрі "Дзиґа" можна було побачити інсталяцію-присвяту "пам'ять діється власновільно" авторства Юрка Вовкогона.

Про Львівський медіафорум

Львівський медіафорум проводять із 2023 року. Він є найбільшою конференцією про медіа й медійників у Східній та Центральній Європі. Конференція проходить в одному з найбільших укриттів Львова.

Серед спікерів програми: лауреатка Нобелівської премії миру 2022 року Олександра Матвійчук, американська літературознавиця і філософиня Ґаятрі Чакраворті Співак, британський нейрохірург Генрі Марш, американська літературознавиця Ева Томпсон, журналістка Наталія Гуменюк та інші.

Форум триватиме до 18 травня.

Читайте нас у Facebook, Instagram і Telegram, дивіться наш YouTube і TikTok

Поділіться своєю історією з Суспільне Культура. З нами можна зв'язатися у соціальних мережах та через пошту: culture@suspilne.media