Військовий хірург із Вінниці переміг у номінації "Найкращий лікар" України

. АрміяInform

Вінницький військовий хірург Анатолій Ордатій на конкурсі серед медичних працівників переміг у номінації "Найкращий лікар". Він отримав "Орден Святого Пантелеймона". Про це повідомляє видання АрміяInform.

Анатолій Ордатій — полковник медичної служби, начальник клініки абдомінальної хірургії Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону. На нагороду його висунула ГО "Українська асоціація військової медицини".

"У найважчі дні літа 2014-го він проводив транспортування важкопоранених з таких ділянок району ведення бойових дій, з яких вибратися були найменші шанси. Коли вертольоти з медиками на борту вилітали в ці бойові позиційні райони, ми їх хрестили й казали: "Боже, допоможи, щоб вони повернулись", — прокоментував виданню член ГО "Українська асоціація військової медицини" Сергій Стецюра.

У 2021 році на нагороди "Орден Святого Пантелеймона", "Медаль Святого Пантелеймона" та Орден для іноземних громадян свої кандидатури подали 196 лікарів, медсестер, науковців, медичних працівників, громадських і благодійних діячів, а також представники духовенства з усієї України.

До ордена й медалі додається грошова винагорода відповідно у 100 та 50 тисяч гривень. йдеться у дописі видання.

Читайте також

  • У Вінницю прибули військові льотчики США — для спільних навчань з українськими колегами
  • Вінницький тхеквондист вперше в історії представлятиме Україну на Паралімпійських іграх