На Вінниччині виявили 17 нових випадків COVID-19

. maxisciences.com

На Вінниччині за добу лабораторно підтвердили 17 випадків коронавірусної хвороби. Це на 12 менше, аніж напередодні. Одужали 19 людей, одна особа від ускладнень спричинених коронавірусом померла.

Такі дані обласного лабораторного центру станом на ранок 8 серпня.

Загалом, від початку пандемії на Вінниччині на коронавірус захворіли 71737 мешканців області. З них одужали 69652 людини. Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 1707 пацієнтів.

В Україні станом на ранок 8 серпня підтвердили 619 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, що на 432 випадків менше, ніж за попередню добу. Зокрема, захворіли 45 дітей та 11 медпрацівників.

Що відомо

  • В Україні станом на 7 серпня зафіксували 1054 нових випадків COVID-19. Добова кількість інфікованих третій день перевищила тисячу осіб.
  • Центр системних наук та інженерії Університету Джона Хопкінса повідомив, що загальна кількість випадків зараження коронавірусу у світі перевищила 200 мільйонів.
  • У Європейському центрі профілактики та контролю захворювань (ECDC) прогнозують, що до кінця серпня новий штам "Дельта" представлятиме 90% усіх вірусів COVID-19, що циркулюють в Європі.
  • У Національній академії наук вважають, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні найближчим часом може стрімко погіршитись на тлі зростання основних епідеміологічних показників.
  • МОЗ розповіло про те, якими можуть побічні ефекти вакцинації проти COVID-19 і в яких випадках слід звертатися за допомогою лікаря.