Три чверті українців вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку

Три чверті українців вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку

Опитування
Три чверті українців вважають, що справи в країні рухаються в неправильному напрямку
. Фото: ілюстративне

74,3% опитаних українців вважають, що справи в державі рухаються в неправильному напрямку.

Про це свідчать дані опитування "Суспільно-політичні настрої населення: січень 2021", проведеного Київським міським інститутом соціології.

На запитання соціологів "На вашу думку, зараз в Україні справи йдуть у правильному чи в неправильному напрямку?" 74,3% респондентів відповіли, що справи рухаються в неправильному напрямку. Позитивно оцінили напрям розвитку української державності лише 10% респондентів. Ще 15,7% опитаних не змоги визначитися або відмовилися відповідати на запитання.

Найменш оптимістичні оцінки стану справ в Україні висловили мешканці сходу України. 83% жителів регіону дали негативну відповідь на запитання соціологів, і лише 6,6% назвали розвиток справ в Україні правильним.

Натомість найпозитивніше дивляться на напрям розвитку ситуації в Україні на півдні. 15,7% опитаних жителів регіону вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямі, а от протилежну відповідь на питання дали 63,6%.

Довідка. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assistedtelephoneinterviews, CATI). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів опитано 1005 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Що відомо

  • Понад половина опитаних соцслужбою "Рейтинг" українців сподівається, що 2021 рік буде кращим за попередній і дивиться на нього з оптимізмом.
  • Станом на кінець 2020 року більшість українців почуваються щасливими попри економічні негаразди та епідемію COVID-19, однак рівень щастя є найнижчим у порівнянні з останніми роками.
  • 20% українців вважають президента Володимира Зеленського політиком року. Водночас 42% - назвали українського лідера "розчаруванням року".

На початок