"Не можна так ставитися до людей". Крістофер Нолан планує розірвати співпрацю з Warner Bros.

"Не можна так ставитися до людей". Крістофер Нолан планує розірвати співпрацю з Warner Bros.

"Не можна так ставитися до людей". Крістофер Нолан планує розірвати співпрацю з Warner Bros.
.

Крістофер Нолан більше не хоче працювати зі студією Warner Bros. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела. Режисер зважився на те, щоб розірвати двадцятилітню співпрацю з кінокомпанією після того, як та оголосила про зміну стратегії випуску своїх кінофільмів.

Режисер і Warner Bros. співпрацювали з 2002 року. Разом вони випустили дев'ять фільмів, першим з яких був трилер "Безсоння", а останнім – випущений у серпні "Тенет". З чуток, саме касовий провал "Тенету" в кінотеатрах (в США він зібрав усього $50 млн при бюджеті в $200 млн) серйозно розчарував продюсерів і змусив шукати нові схеми прокату, щоб домогтися бажаного комерційного результату.

Нолан незадоволений планами релізів і одночасною прем'єрою фільмів у кінотеатрах і на онлайн-платформах. За його словами, подібні рішення приймалися без його участі: "Це дуже-дуже неприємно. Не можна так ставитися до людей, які багато вклали у свої фільми. Вони заслуговують, щоб з ними порадилися та обговорили, що буде з їх проєктами".

Що відомо

  • 3 грудня на своєму офіційному сайті студія Warner Bros. повідомила, що випустить всі фільми свого виробництва водночас у кінотеатрах і на стрімінговому сервісі HBO Max. Причиною незвичної моделі дистрибуції стала напружена ситуація через пандемію Covid-19.
  • Серед фільмів, які вийдуть від Warner Bros. у 2021 році, – "Матриця 4", "Диво-жінка 1984", "Дюна".
  • 7 грудня режисер Крістофер Нолан ("Початок", "Тенет", "Дюнкерк") у коментарі виданню The Hollywood Reporter назвав HBO Max "найгіршим стримінговим сервісом", на який тепер доведеться працювати всім партнерам WB.
  • За словами Нолана, у Warner Bros. не розуміють, що втрачають, і в рішенні компанії немає жодного економічного сенсу. Режисер вважає, що "навіть випадковий інвестор з Уолл-стріт побачить різницю між підривом процесів і дисфункцією".
  • 10 грудня режисер фільмів "Той, що біжить по лезу 2049" і "Дюна" Дені Вільнев написав емоційний лист у кіновиданні Variety, у якому ретельно пояснив, чому не згоден з рішенням компанії з випуску фільмів одночасно в кінотеатрах і на стрімінг-платформі HBO Max.
  • Як повідомляє Variety, компанія WarnerMedia разом з AT&T запустили платформу HBO Max у США в травні 2020 року. У 2021 році сервіс планують запустити в Латинській Америці та країнах Європи. Однак поки що сервіс не доступний на території України.

Читайте також

Соціальна дистанція і вакцина від кризи. Що трапилося з кіно у 2020 році

Крістофер Нолан, Джуд Лоу та інші заявили британському уряду, що кіно стоїть "на межі прірви"

На початок