Юрай Санітра - про виступ в Обергофі, склад України на Антгольц та підготовку до чемпіонату світу

Юрай Санітра - про виступ в Обергофі, склад України на Антгольц та підготовку до чемпіонату світу

Ексклюзивно
Юрай Санітра - про виступ в Обергофі, склад України на Антгольц та підготовку до чемпіонату світу
. Суспільне:Біатлон

Ексклюзивний коментар Юрая Санітри в ефірі Суспільне Спорт.

Перші два етапи Кубка світу в 2021 році пройшли в німецькому Обергофі. Під час другого тижня стартів у цій локації збірна України показала кілька хороших результатів: Дмитро Підручний фінішував сьомим у спринті, чоловіча команда - шоста в естафеті.

Україна змогла піднятися на кілька позицій у заліку Кубка націй, але вся боротьба за збереження квот у топ-10 ще попереду.

Читайте також: Україна показала найкращу стрільбу в історії у чоловічій естафеті в Обергофі

Суспільне Спорт поспілкувалося з Юраєм Санітрою після фінішу етапу в Обергофі. Головний тренер розповів про стан біатлоністів, форму Дмитра Підручного та склад на наступний етап в Антгольці.

  • Оцінка шостого етапу Кубка світу в Обергофі

"Перший етап Кубка світу після Нового року був [для України] неоптимальним: у Дмитра Підручного не було стрільби у спринті, потім два провали в змішаних естафетах. Але другим етапом в Обергофі задоволений: дуже високий стандарт підтвердив Підручний у спринті, добре пробіг в естафеті та мас-старті. Теж порадувала Юлія Джима, я задоволений прогресом Олени Підгрушнї і радий за Валю Семеренко, яка в естафеті добре пробігла.

Думаю, що є запас в Артема Прими - не виходить поки в нього і відстрілятися, і добре пробігти. Задоволений чоловічою естафетою, де хлопці добре стріляли і показали командний результат. У жіночій естафеті сподобалася друга частина. От зараз задоволений підготовкою до чемпіонату Європи та світу".

  • Форма Дмитра Підручного

"Уже в той час, який у нас залишився до чемпіонату світу, треба бути на певному фізичному рівні, бути впевненим у стрільбі. Підручний зараз знаходиться на оптимальному рівні: є що допрацювати. Головне, щоб здоров'я витримало.

Наступні дні будемо все робити, щоб його форму ще підняти до чемпіонату світу".

  • Склад на Кубок світу в Антгольці

"Антгольц будемо більше сприймати як підготовку до чемпіонату Європи та світу. Нам важливо підготуватися до цих стартів. Прийняли рішення, що не будемо проводити ротацію спортсменів - виступатимемо тим складом, який був в Обергофі.

А спортсмени, які показали добре результат на Кубку IBU, будуть там готуватися до чемпіонату Європи".

  • Вплив висоти в Антгольці на стан спортсменів

"Антгольц буде потрапляти в підготовку до чемпіонату світу, тренування, які будемо там робити, будемо концентрувати на тому, аби на початку зборі в Поклюці ми робили свою роботу.

Можна чекати, що спортсменам не буде оптимально в Антгольці, але більше будемо дивитися, щоб добре підготуватися до усього, що буде після Антгольцу".

На початок