Конгрес США оприлюднив резолюцію про імпічмент Трампа. У чому його звинувачують

Конгрес США оприлюднив резолюцію про імпічмент Трампа. У чому його звинувачують

Конгрес США оприлюднив резолюцію про імпічмент Трампа. У чому його звинувачують
. АР

Палата представників Конгресу США оприлюднила текст постанови про імпічмент президента Дональда Трампа за лічені дні до завершення терміну його повноважень.

Як повідомляє CNN, оприлюднений документ містить звинувачення на адресу Трампа у "підбурюванні до повстання". У резолюції стверджується, що “президент Трамп поставив під серйозну загрозу безпеку Сполучених Штатів та урядових інститутів”.

Конгрес розглядатиме питання імпічменту 13 та 14 січня. У перший день розгляду за нього має проголосувати Палата представників.

Раніше група членів Палати представників Конгресу США від Демократичної партії заявила про готовність представити 11 січня статтю для оголошення імпічменту Дональду Трампу. Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі заявила про можливе оголошення імпічменту після заворушень за участі прихильників чинного призведена у Вашингтоні. Через події загинули п’ятеро людей.

У разі можливої процедури інтереси Трампа, ймовірно, представлятиме його адвокат Рудольф Джуліані.

Що відомо

  • 6 січня близько 22:00 за київським часом у США протестувальники розпочали штурм будівлі Конгресу США під час засідання Сенату. На засіданні мали затвердити результати виборів президента США, на яких переміг Джозеф Байден. Під час штурму у приміщенні сталися сутички протестувальників з поліцією.
  • Президент США Дональд Трамп відправив до Конгресу Національну гвардію. Правоохоронці витіснили демонстрантів з будівлі Капітолію. Також Дональд Трамп і Джозеф Байден звернулися до американців та закликали зупинити протести.
  • Протестувальниця, яка отримала поранення у груди під час штурму будівлі Конгресу, померла в лікарні. Усього під час сутичок загинуло п'ять людей, серед яких офіцер поліції.
  • Конгрес остаточно затвердив Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників.
  • 25 вересня 2019 року спікерка Палати представників США демократка Ненсі Пелосі вже оголошувала про запуск процесу імпічменту президента Трампа. Однак 5 лютого американський Сенат відхилив обидві статті звинувачення на адресу Трампа. На цьому третя в історії США процедура імпічменту завершилася.

На початок