У Конгресі США готують імпічмент Трампу. Коли це станеться

У Конгресі США готують імпічмент Трампу. Коли це станеться

У Конгресі США готують імпічмент Трампу. Коли це станеться
. Original

Конгрес США може оголосити імпічмент президенту США Дональду Трампу вже після завершення президентського терміну та інавгурації Джозефа Байдена 20 січня. Це пов'язано із заворушеннями прихильників Трампа у Вашингтоні, які призвели до жертв.

З відповідною заявою виступила спікер Палати представників США Ненсі Пелосі, передає NBC News.

"Члени парламенту сподівається, що президент негайно подасть у відставку. Але якщо він цього не зробить, я доручила Комітету з правил бути готовим рухатись до ухвалення закону щодо 25-ї поправки конгресмена Джеймі Раскіна та пропозиції імпічменту", – сказала Пелосі.

За даними The Washington Post, якщо не вдасться досягти згоди всіх 100 сенаторів з цього приводу, то Сенат не зможе зібратися на засідання до 19 січня. У такому випадку та за умови, що Палата представників затвердить статті імпічменту, Сенат отримає їх лише 19 або 20 січня. Тому розгляд питання про імпічмент Трампа Сенат зможе почати тільки 20 або 21 січня о 13:00 за місцевим часом (20:00 за Києвом). Зазначається, що повноваження 45-го президента США закінчуються о 12:00 20 січня.

Що відомо

  • 6 січня близько 22:00 (за київським часом) розпочався штурм будівлі Конгресу США під час засідання Сенату. На засіданні мали затвердити результати виборів президента США, на яких переміг Джозеф Байден. Під час штурму у приміщенні сталися сутички протестувальників з поліцією.
  • Президент США Дональд Трамп відправив до Конгресу Національну гвардію. Правоохоронці витіснили демонстрантів з будівлі Капітолію. Також Дональд Трамп і Джозеф Байден звернулися до американців та закликали зупинити протести.
  • Протестувальниця, яка отримала поранення у груди під час штурму будівлі Конгресу, померла в лікарні. Усього під час сутичок загинуло п'ять людей, серед яких офіцер поліції.
  • Конгрес остаточно затвердив Байдена президентом США після підрахунку голосів Колегії виборників.
  • Дональд Трамп заявив, що не прийде на інавгурацію Байдена, яка відбудеться 20 січня.
На початок