У Києві дозволили роботу ковзанок. Держдспоживслужба пояснила, як вони працюють

У Києві дозволили роботу ковзанок. Держдспоживслужба пояснила, як вони працюють

У Києві дозволили роботу ковзанок. Держдспоживслужба пояснила, як вони працюють
. Юлія Рябчун, Суспільне

У Києві на період локдауну, з 8 до 24 січня, припинили роботу новорічні локації, зокрема ярмарки та святкові концерти. Водночас у столиці дозволили роботу ковзанок, але з дотриманням карантинних вимог.

Як повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби в Києві, організатори ковзанок та атракціонів на відкритому повітрі повинні забезпечити дотримання дистанції між відвідувачами у 1,5 метрів та не допускати на ігрові майданчики понад 20 осіб. За дотриманням протиепідемічних заходів протягом карантину слідкують представники Нацполіції, Держпродспоживслужби та "Муніципальної охорони".

Читайте також: Чим можна торгувати у магазинах та кіосках під час локдауну. Пояснює МОЗ

"Новорічні локації у столиці припиняють свою роботу на час дії додаткових протиепідемічних обмежень. Зокрема, має бути зупинена робота святкових концертів, ярмарків, у тому числі продуктових. Будь-які ярмарки й торгівля продуктами (сандвічі, глінтвейн тощо) та непродовольчими товарами зупиняється", — повідомили у столичній Держспоживслужбі.

Також там поінформували, що у перший день карантину, 8 січня, співробітники служби провели інформаційно-роз’яснювальну роботу на 118 об’єктах столиці, зокрема відвідали 8 закладів громадського харчування, 25 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, 85 — непродовольчими товарами, агропродовольчий ринок.

Що відомо

  • Уряд вирішив ввести новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.
  • Відповідно до урядової постанови, у період локдауну заборонятиметься робота кафе, ресторанів і барів, окрім доставки та замовлень на винос. Також заборонятиметься проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів.
  • 9 січня у Києві продовжували роботу ковзанки, а до кафе вишиковувались величезні черги.
  • МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.
На початок