TikTok видаляє відео, на яких Трамп підбурює своїх прихильників на штурм Капітолію

TikTok видаляє відео, на яких Трамп підбурює своїх прихильників на штурм Капітолію

TikTok видаляє відео, на яких Трамп підбурює своїх прихильників на штурм Капітолію
. techcrunch.com

TikTok буде видаляти відеозаписи звернень Трампа, на яких він підштовхує своїх прихильників до штурму будівлі Конгресу у Вашингтоні.

Про це повідомляє The Verge.

Всі відео з елементами промови Дональда Трампа, на яких він підбурює власних прихильників до штурму будівлі Конгресу США, будуть видалятися з серверів TikToc через порушення політику боротьби з дезінформацією.При спробах пошуку відео з промовою Трампа, сервіс показує повідомлення про порушення стандартів спільноти.

"Пропаганда ненависті та насильство не мають місця на TikTok. Контент або облікові записи, які намагаються підбурювати, прославляти або пропагувати насильство, порушують наші правила спільноти та будуть видалені", – йдеться у заяві компанії.

TikTok також блокує певні хештеги, пов'язані з заворушеннями, такі як #stormthecapitol та #patriotparty, подібно до того, як блокував інші хештеги, які представляли теорії змови, пов'язані з виборами в листопаді.

Втім, сервіс дозволить публікувати відео з елементами промови Трампа, якщо вони будуть присвячені боротьбі з дезінформацією та розвінчуватимуть фальшиві заяви, або ж будуть опубліковані авторитетними медіа.

Раніше акаунти чинного президента США Дональда Трампа в Instagram, Facebook та Twitter заблокували, щонайменше, до інавгурації обраного президента Джозефа Байдена через заворушення у Вашингтоні.

Що відомо

  • Близько 22:00 (за київським часом) розпочався штурм будівлі Конгресу США під час засідання Сенату. На засіданні мали затвердити результати виборів президента США, на яких переміг Джозеф Байден. Під час штурму у приміщенні сталися сутички протестувальників з поліцією.
  • Президент США Дональд Трамп відправив до Конгресу Національну гвардію. Правоохоронці витіснили демонстрантів з будівлі Капітолію. Також Дональд Трамп і Джозеф Байден звернулися до американців та закликали зупинити протести.
  • Члени Сенату США заявили, що планують продовжувати підрахунок голосів попри штурм Конгресу.
  • Протестувальниця, яка отримала поранення у груди під час штурму будівлі Конгресу, померла в лікарні.
  • Посольство України в США рекомендувало українцям уникати місць масового скупчення людей через анонсовані протести прихильників Дональда Трампа.
На початок