МОЗ наполягає на тритижневому карантині після свят

МОЗ наполягає на тритижневому карантині після свят

МОЗ наполягає на тритижневому карантині після свят
. УНІАН

Міністерство охорони здоров'я наполягає на введенні посиленого карантину з 8 до 24 січня через можливе зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. Раніше представники бізнесу просили уряд пом'якшити або скасувати заплановані обмеження.

“Ми заздалегідь попередили про жорсткий карантин з 8 до 24 січня включно. Була прийнята відповідна постанова уряду. Під час мого особистого спілкування з бізнесом всі зазначили, що розуміють введення посилених карантинних заходів”, — наголосив голова відомства Максим Степанов.

Він відзначив, що епідеміологи та експерти МОЗ прогнозують зростання кількості хворих на COVID-19 після новорічних свят, а відтак - посилення навантаження на медичну систему.

“Я неодноразово наголошував, що з кінця січня традиційно починає зростати кількість хворих на грип. На середину лютого (з огляду на статистику минулих років) прогнозується пікове навантаження щодо захворюваності на грип. Тому ми вважаємо, і це думка наших епідеміологів, що введення з 8 до 24 січня посиленого карантину на території країни вкрай необхідно для того, щоб максимально збити цю хвилю і пройти її без колапсу до весни поточного року”, — заявив Степанов.

За даними МОЗ, в українських лікарнях наразі перебувають 23 тисяч людей, хворих на COVID-19, з яких понад 10% - у важкому стані.

Що відомо

  • 31 грудня Американська торгівельна палата звернулася до уряду з проханням переглянути обмеження, які мають набути чинності 8 січня. Окрім того бізнес-спільнота, яку представляє Палата, розробила альтернативний список карантинних заходів, які передбачають послаблення обмежень для торгівлі певними товарами під час локдауну. Окрім того, проти жорстких обмежень виступила асоціація фізичних осіб-підприємців SaveФОП, яка вимагала дозволити їм продовжувати працювати під час жорсткого карантину.
  • Уряд вирішив ввести в Україні новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.
  • МОЗ вважає, що існує ймовірність зростання кількості хворих на коронавірус після новорічних свят. До того ж очікується зростання сезонної захворюваності на грип.
  • Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що запланований локдаун не передбачає обмежень на продаж повсякденних товарів.
  • Станом на 6 січня в Україні зареєстровано 6 911 нових випадків захворювання на COVID-19. Одужало 14 490 осіб.
На початок