Кабмін погодив штрафи за порушення самоізоляції та обсервації

Кабмін погодив штрафи за порушення самоізоляції та обсервації

Оновлено
Кабмін погодив штрафи за порушення самоізоляції та обсервації
.

Кабінет міністрів погодив законопроєкт, який передбачає адміністративну відповідальність за порушення самоізоляції чи обсервації. Тепер документ має розглянути Верховна рада.

Рішення було ухвалене урядом на засіданні уряду 23 грудня. Автори проєкту закону зазначили, що частина хворих на COVID-19, які переносять легку форму або взагалі не мають симптомів, нехтують правилами самоізоляції, тож необхідним є встановлення відповідальності за таке порушення.

Якщо Верховна рада ухвалить законопроєкт, штраф за порушення обсервації та самоізоляції може скласти від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Це від 3400 до 8500 гривень, ідеться у порівняльній таблиці.

Водночас в уряді не вважають проєкт закону порушенням прав та свобод, гарантованих Конвенцією про захист прав людини. Раніше у статті "Про порушення правил щодо карантину людей" 44-3 адміністративного кодексу було вказано відповідальність за загальні порушення правил карантину та перебування у громадських місцях та транспорті без маски.

Що відомо

  • 9 грудня Кабінет міністрів вирішив ввести новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно. Ним передбачається, зокрема, що під час карантину працюватимуть готелі, банки, аптеки, продуктові магазини та транспорт.
  • Кабінет міністрів ввів низку додаткових карантинних обмежень, які почали діяти з 19 грудня на всій території країни.
  • 14 грудня уряд розпочав приймати заявки на отримання анонсованої державної грошової допомоги для фізичних осіб підприємців та найманих працівників у межах програми підтримки підприємців через карантин.
  • 1 липня Кабінет міністрів встановив штрафи для фізичних та юридичних осіб за перебування у громадському транспорті та публічних місцях без захисних масок.
На початок