Жителі сіл Хмельницької ОТГ можуть отримати пільговий е-квиток для проїзду у громадському транспорті

Жителі сіл Хмельницької ОТГ можуть отримати пільговий е-квиток для проїзду у громадському транспорті

Жителі сіл Хмельницької ОТГ можуть отримати пільговий е-квиток для проїзду у громадському транспорті
. Фото: Суспільне Поділля

Пільгові категорії населення, які проживають у селах Хмельницької міської ОТГ, можуть отримати електронний квиток. Безконтактна картка надає можливість безкоштовного проїзду у тролейбусах та автобусах комунального підприємства "Електротранс". Отримати е-квиток можуть жителі старостинських округів із центрами в селах Олешин, Шаровечка, Давидківці, Пирогівці, Копистин і Богданівці.

Про це Суспільному розповіла начальниця відділу пільг управління праці та соціального захисту населення Тетяна Федосєєва.

Галина Антонюк – жителька села Давидківці, зараз на пенсії. У Хмельницькому буває часто, тому про електронний квиток чула і збирається оформлювати.

"Їздимо продукти купляти. До дітей часто їжджу, сиджу з внуками", - каже Галина.

Додає, поки не знає, яка процедура оформлення. Юрій Мартинов також проживає в Давидківцях.

"Я не знаю, як зараз буде, але я ще поки по посвідченні їжджу", - говорить Юрій.

Додає, як оформити електронний квиток – не знає. Староста села Давидківці Олена Ярмощук розповідає, роз’яснення щодо отримання квитка отримали кілька днів тому.

"Це будуть тролейбуси і автобуси комунального підприємства "Електротранс". Моя функція є розказати кожному жителю села, який має право на таку пільгу. В нас в соціальних мережах є створена група "давидківчани". І от в цій групі я хочу написати, які потрібно документи, хто має право звернутися", - розповідає староста села.

Начальниця відділу пільг управління праці та соціального захисту населення Тетяна Федосєєва розповідає, майже всі пільговики з Хмельницької ОТГ перебувають на обліку в районному управлінні.

"Зараз ми працюємо над об’єднанням баз, які є в районному управлінні, оскільки ці пільговики перебувають на обліку в районному управлінні. Вони передають нам свої бази, ми вливаємо цю базу в свою. Таким чином пільговики тих сіл будуть входити в нашу основну. Далі пільговики, ті що перебувають на обліку, просто звертаються в наші територіальні приймальні і одержують вже електронний квиток. Ті ж особи, які є пенсіонерами за віком, за інвалідністю, мають стати на облік", - говорить Тетяна Федосєєва.

Наразі право на безкоштовний проїзд для пільгових категорій громадян, які не є жителями Хмельницької міської територіальної громади ще вирішується. Про це Суспільному розповів заступник міського голови Микола Ваврищук. Якщо до 1 січня наступного року це питання не вирішать, жителі інших територіальних громад, які мають пільги, платитимуть за проїзд в громадському транспорті Хмельницького. Юрист Михайло Осташ вважає це не правомірним.

"Враховуючи децентралізацію, все передається на територіальні громади. Але вони захищають своїх. Але в цьому випадку є ще інші люди, які теж підпадають під закон. В нас є соціальний захист населення. І це не має значення, чи ти приїхав з Лісових Гринівців, чи ти приїхав з Харкова, чи ти приїхав з Києва. Якщо ти підпадаєш під цю групу соціального захисту. Маючи посвідчення інваліда І-ІІ групи, маючи посвідчення учасника бойових дій. Усі вони мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті", - говорить юрист.

Що відомо

Отримати пільгову картку для проїзду безплатно хмельничани можуть у Центрі надання адміністративних послуг на вулиці Соборній, 16 та вулиці Грушевського, 86. Також у громадських приймальнях Управління праці та соціального захисту населення за місцем проживання, що знаходяться за адресами:

  • вулиця Проскурівська, 56;
  • вулиця Перемоги, 10 Б;
  • вулиця Шевченка, 99;
  • вулиця Інститутська, 18
  • вулиця Проскурівського підпілля, 32 (Управління праці та соціального захисту населення).

Документи, необхідні для отримання Електронного квитка:

  • паспорт громадянина України;
  • індивідуальний податковий номер;
  • документ, що підтверджує право на пільговий проїзд.

Прийом громадян проводиться відповідно до встановленого регламенту роботи виконавчих органів міської ради:

  • Понеділок, вівторок, середа, четвер – з 10 до 16 години;
  • у п’ятницю – з 10 до 15 години;
  • обідня перерва – з 12 години до 13 години.
  • Наразі хмельничанам видали більше тридцяти трьох тисяч електронних квитків.
На початок