В Очакові стався зсув ґрунту

В Очакові стався зсув ґрунту

В Очакові стався зсув ґрунту
. Оригінальна

Тріщина довжиною пів кілометра вздовж берегової лінії. Під водою опинилось п’ять ґектарів суші.

Зсув стався вздовж берегової лінії, де розташовані дві військові частини. У місцях обвалу видно, де знаходились окопи для навчань та була огорожа. Військовослужбовець Андрій каже: "Десь так уже під ранок, таке враження, що сейсмічний землетрус, чи що. І воно прям так і пішло з обривом. Добре, що тут не було особового складу, людей не було і ніяких жертв, нічого не сталося. Ось земля відійшла і впав паркан, який був кордоном між обривом і територією. Паркан упав разом із землею".

В Очакові стався зсув ґрунту
Оригінальна

Вздовж берегової лінії тріщини. Іван Петренко - корінний очаківець. Чоловік говорить, що такого ніколи раніше не було. Іван Петренко каже: "Перший раз ми таке побачили. Там теж пляжі замиє, отам вже болото. Болото не буде їхати. Все-таки курортне місто, щось треба робити".

Сергій Вікторович - миколаївець. До Очакова приїхав спеціально, щоб побачити наслідки зсуву: "Ми спеціально приїхали подивитися з Миколаєва. Ну, мені цікаво, я вчора побачив у новинах, що таке сталося, стало цікаво та приїхали сюди".

В Очакові стався зсув ґрунту
Оригінальна

Головна архітекторка Очакова Людмила Богун говорить, що є небезпека для будівель. Першочергове завдання міської влади – безпека громадян. Людмила Богун каже: "Нам необхідно провести обстеження цієї ділянки фахівцями. Це геологи, гідротехніки, які дадуть нам звіт і висновок причини та рекомендації по усуненню цих зсувів".

- Одна із ймовірних причин зсувів – попадання води, - говорить Людмила Богун. - У нас ґрунти другої просадочності. Тип ґрунтів, котрий при попаданні води... починаються оці розвали, зсуви.

В Очакові стався зсув ґрунту
Оригінальна

Заступник Очаківського міського голови Олексій Васьков говорить, що за останні 50 років таких зсувів тут не пам’ятають: "Найближчі будівлі від кручі на відстані 35-40 метрів, там знаходяться люди. Якщо це відбуватиметься далі, то це може стати надзвичайною подією, не такого як зараз".

Олексій Васьков говорить, за спостереженнями місцевих жителів, зсуви продовжуються на 15-20 сантиметрів щодня.

- Будемо звертатись до компетентних органів, в геологію. Найближчі компетентні органи, наскільки я знаю, найближчі компетентні органи знаходяться в Одесі. Служби, які зможуть провести геологічні та гідротехнічні досліди, які рекомендації вони нам дадуть, ми будемо звертатися далі. Однозначно, це проблема не місцевого, це проблема державного рівня, - каже Олексій Васьков.

В Очакові стався зсув ґрунту
Оригінальна

Завідувач сектору гірничого нагляду управління держпраці у Миколаївській області Олексій Рязанов говорить, що зсув – це природне явище.

- Схил там досить високий, він не захищений, відсутні дерева, чагарники. Були б дерева там, вони б корінням тримали це все. Знизу я не бачив, можливо, знизу була якась робота. Це суглинки, це часткові геологічні відкладення, вони якби стійкі, поки сухі, тобто якщо вони набирають вологи, вони одразу починають набухати і вони повзуть, - каже Олексій Рязанов.

- Після проведення обстеження, - говорить Олексій Васьков, - міська влада Очакова звертатиметься до влади обласної та намагатиметься попередити подальші зсуви. Через те, що це "дикий пляж", до початку курортного сезону на цьому місці встановлять огорожу та попереджувальні знаки.

Авторка-операторка: Валентина Гурова

На початок