Коли ФОПи можуть отримати "карантинні 8 тисяч". Пояснює міністр економіки

Коли ФОПи можуть отримати "карантинні 8 тисяч". Пояснює міністр економіки

Коли ФОПи можуть отримати "карантинні 8 тисяч". Пояснює міністр економіки
.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Петрашко рекомендує підприємцям, які претендують на отримання "карантинних виплат" від держави, звернутися по них до 21 грудня.

Про це з посиланням на заяву Петрашка повідомляє пресслужба Мінекономіки.

“Хочу закликати всіх подаватися на програми максимально швидко. Щодо 8 тисяч гривень подача документів до 31 грудня, тобто є час. Потрібно зареєструватися, виплати почнуться з 21 числа. Хто звернеться до 21-го, той кошти отримає до кінця року. Хто звернеться після 21-го – вже в новому році”, - прокоментував міністр.

Читайте також: Як отримати одноразову виплату у 8 тисяч. Інструкція

За його словами, виплати отримають ті підприємці, чия діяльність може постраждати у зв'язку з посиленням карантину.

Що відомо

  • 14 грудня уряд розпочав приймати заявки на отримання анонсованої державної грошової допомоги для фізичних осіб підприємців та найманих працівників у межах програми підтримки підприємців через карантин.
  • Верховна рада схвалила законопроєкти президента Володимира Зеленського №4429 про соцпідтримку застрахованих осіб у зв'язку і №4430 про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку з карантинними обмеженнями через COVID-19.
  • Верховна рада також підтримала законопроєкт №4439-д щодо відтермінування обов’язкового застосування касових апаратів фізичними особами-підприємцями до 1 січня 2022 року. 7 грудня президент Зеленський його підписав
  • Протягом усього розгляду питання у парламенті до стін Верховної ради виходили активісти з акціями Save ФОП, вимагаючи ухвалити законопроєкт про відтермінування запровадження касових апаратів.
  • 15 грудня після мітингу під Верховною радою, учасники протестів із вимогами скасувати карантинні обмеження і запровадження касових апаратів почали встановлювати намети на Майдані Незалежності. Сталися сутички із поліцією.
  • У підсумку поліція застосувала до мітингувальників світлошумові гранати і прибрала намети. Поліція повідомляє про чотири десятки постраждалих правоохоронців. За інформацією Суспільного, одній людині розбили голову.
На початок