Тримали людину в гаражі та вимагали гроші: ДБР затримало трьох поліцейських

Тримали людину в гаражі та вимагали гроші: ДБР затримало трьох поліцейських

Тримали людину в гаражі та вимагали гроші: ДБР затримало трьох поліцейських
. ДБР

Співробітники Державного бюро розслідувань викрили поліцейських, які утримували підозрюваного в причетності до торгівлі бурштином чоловіка в гаражі та вимагали в нього хабар у 2,5 тисячі доларів.

Як повідомляється на сайті ДБР, серед затриманих виявились заступник начальника відділу кримінальної поліції та двоє оперуповноважених одного з управлінь столичного Головного управління Нацполіції.

"За попередньою інформацією, працівники поліції утримували громадянина України у межах гаражного кооперативу та вимагали від нього неправомірну вигоду за невжиття заходів з документування протиправної діяльності щодо можливого зберігання в гаражі бурштину", – повідомили в Бюро.

11 грудня співробітники ДБР затримали копів "на гарячому", коли ті отримували 2500 доларів хабаря. Їхні дії кваліфікували за статтею 368Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою Кримінального кодексу України.

Усім трьом правоохоронцям вже повідомили про підозру. Нині вирішується питання про доправлення їх під варту та відсторонення від обійманих посад.

У разі, якщо слідство доведе провину підозрюваних, їм загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 10 років із забороною обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також конфіскація майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура. Оперативним супроводом займається Головне оперативне управління ДБР.

Що відомо

  • Антикорупційний суд узяв під варту посадовця Держгеокадастру Хмельниччини.
  • В Одеській області судитимуть прикордонника, підозрюваного в отриманні хабаря.
  • Затриманому на хабарі керівнику порту Одещини призначили понад 2 мільйони гривень застави.
  • ВАКС відмовився змінити запобіжний захід підозрюваному в корупції екскомандувачу Нацгвардією Аллерову.
На початок