У Бахмуті відремонтували ґанок за 35 тисяч гривень

У Бахмуті відремонтували ґанок за 35 тисяч гривень

У Бахмуті відремонтували ґанок за 35 тисяч гривень
.

У Бахмуті, що на Доннечині, на вході до клуба ветеранів, який розташований у міському палаці культури, відремонтували ґанок. Його вартість сягає 35 тисяч гривень. Однак, пандуса для заїзду інвалідів під час ремонту не зробили.

Бахмутянин Артур Радковський, каже сумнівається, що на ці сходинки будівельники витратили сім квадратних метрів плитки заявлених у кошторисі.

«Щоб загальну площу дізнатись його. 2 метри, 3 сантиметри. Ось метр сорок на два метри», - розповідає Радковський.

У грудні ґанок при вході до Палацу культури відремонтували за понад 35 тисяч гривень: змінили форму сходів, поклали нову плитку та встановили поручні.

«Коли я проїжджав і пацани почали тут відбивати плитку, я під’їхав, кажу: «Хлопці, нарешті робиться реконструкція, зробите, напевно заїзд». Вони не розуміли про що я говорю», - каже бахмутянин.

Артур Радковський додає, що відповідно до Державних будівельних норм, при реконструкції об’єктів необхідно їх облаштовувати пандусами.

Директорка міського центру культури та дозвілля Наталя Бітюкова каже, що вони робили не реконструкцію, а ремонт ґанку. Тож будівництво пандуса не передбачено.

«Сходинки були розрушені, вони були слизькими, поручнями не були оснащені. За власні кошти, які були зекономлені протягом всього року ми зробили цей ремонт», - розповіла Наталя Бітюкова.

Щодо будівництва пандуса, то в будинку культури обіцяють вирішити це питання.

«Ми розібрали старі конструкції східців, також плитка, яка була на них, були заново вилита, ці конструкції нові. Ці нові східці ми обклали плиткою ФЕМ, щоб вони були не слизькі для людей похилого віку і також були облаштовані поручні», - каже головна бухгалтерка Бахмутського міського центру культури та дозвілля Ірина Яблокова.

Кошторис робіт опублікований на сайті «Прозорро», каже Ірина Яблокова, і за її словами, зауважень контролюючих органів до нього не було.

«З Артуром була зустріч, ми прийшли до єдиного рішення, пандус може бути приставним, і придбання його, якщо нам депутати допоможуть, може бути та в цьому році. Якщо не знайдуть гроші, то наступного року будемо також економити та за свій рахунок придбаємо цей пандус», - каже Наталія Бітюкова.

Вартість переносного пандуса від 9 до 13 тисяч гривень.

На початок