"Нам потрібно менше контактів". Меркель закликала запровадити жорсткий карантин

"Нам потрібно менше контактів". Меркель закликала запровадити жорсткий карантин

"Нам потрібно менше контактів". Меркель закликала запровадити жорсткий карантин
. AP

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала уряд запровадити на території країни з 24 грудня по 10 січня жорсткий локдаун, зокрема, закрити школи та магазини.

Про це Меркель заявила під час виступу в парламенті країни 9 грудня в межах дебатів щодо урядового бюджету. Як зауважує CNN, цей заклик пролунав на тлі добового зростання кількості жертв інфекції у Німеччині до 590.

Під час промови Меркель попередила, що запроваджені урядом 2 листопада загальнонаціональні обмеження виявились недостатньо ефективними.

"Якщо у нас буде дуже багато контактів до Різдва, і це призведе до того, що це буде останнє Різдво з бабусею і дідусем, тоді ми зазнаємо невдачі. Ми не повинні цього робити. До Різдва ще 14 днів, і ми повинні зробити все можливе, щоб знову запобігти експоненціальному зростанню", – заявила канцлерка.

Відтак Меркель відкрито підтримала рекомендації Національної академії наук Німеччини, оприлюднені 8 грудня, повідомляє Deutsche Welle. Зокрема, вони закликають до повного закриття з 24 грудня майже усіх підприємств, а також до впровадження дистанційної форми роботи.

Читайте також: Різдво на карантині. Чи планує Європа вводити святковий локдаун

Також канцлерка закликала керівників федеральних земель розпочати різдвяні канікули на 3 дні раніше – не 19 грудня, а 16 грудня, щоб допомогти людям обмежити свої контакти та дозволити їм ізолюватися на триваліший термін, перш ніж вони побачаться зі своїми літніми родичами.

Окрім того, у своєму зверненні Меркель закликала закрити школи, а також запропонувала не поновлювати роботу готелів перед Різдвом.

"Я вважаю правильним закрити школи на цей час, продовживши канікули до 10 січня, або проводячи уроки за допомогою цифрових технологій, що завгодно, але нам потрібно менше контактів", – сказала Меркель.

Канцлерка також хоче запровадити після Різдва повну ізоляцію, яка триватиме від кількох днів до двох тижнів, щоб знизити рівень зараження. Для цього їй буде потрібно здобути підтримку лідерів усіх 16 федеральних земель Німеччини.

Що відомо

  • Початок сезону зимових свят більшість країн ЄС відбувається в умовах значного зростання кількості хворих на COVID-19. У зв'язку з цим національні уряди попереджають, що святкування Різдва та Нового року пройдуть в умовах карантинних обмежень.
  • Уряд Швеції, який раніше відмовлявся від жорсткого локдауну, тепер планує запровадити низку додаткових карантинних обмежень.
  • Швеція, Ірландія та Франція радять громадянам утриматися від планування подорожей на різдвяні канікули через можливі карантинні обмеження.
  • Фінське відомство охорони здоров'я та соціального розвитку рекомендує громадянам Фінляндії святкувати Різдво у родинному колі, не проводити заходи за участю понад 10 осіб і дотримуватися карантинних заходів.
  • Різдвяні літургії Папи Франциска у Ватикані цьогоріч проходитимуть без участі людей у зв'язку з пандемією коронавірусу. Служби транслюватимуться онлайн.
  • Початок лижного сезону в країнах ЄС можуть відкласти через пандемію коронавірусу.
  • Раніше Меркель запропонувала закрити на карантин усі гірськолижні курорти Європи
  • У Німеччині хочуть заборонити новорічні феєрверки через COVID-19.
  • У ВООЗ визнали, що сувора ізоляція під час свят призведе до росту невдоволення серед населення країн світу.
  • У Берліні поліція застосувала водомети, щоб розігнати демонстрацію проти карантинних обмежень.
  • У ВООЗ вважають, що третя хвиля COVID-19 в Європі може відбутися вже на початку 2021 року.

На початок