У Німеччині хочуть заборонити новорічні феєрверки через COVID-19

У Німеччині хочуть заборонити новорічні феєрверки через COVID-19

У Німеччині хочуть заборонити новорічні феєрверки через COVID-19
. AP

Німецькі поліцейські та політики закликають заборонити запуск феєрверків у новорічну ніч через пандемію COVID-19.

Про це повідомляє видання The Local.

Очільник профспілки поліцейських Німеччини Райнер Вендт повідомив, що, через любов німців до новорічних феєрверків, їх запуск зазвичай супроводжується вечірками та масовими зібраннями людей. А саме цього в умовах пандемії слід уникати. Тому поліцейські закликають заборонити проведення піротехнічних шоу на новорічні свята.

Низка політиків загальнонаціонального та місцевого рівня підтримали ініціативу поліцейських. Зокрема, за заборону феєрверків виступили представники Християнського соціального союзу, Берлінської партії зелених, міністр внутрішніх справ Північного Рейну - Вестфалії Герберт Ройль та інші.

Рішення про заборону феєрверків, відповідно до німецьких законів, має приймати місцева влада. Місто Кьольн та сім островів Східної Фризії вже оголосили про таку заборону.

Що відомо

  • Початок сезону зимових свят більшість країн ЄС відбувається в умовах значного зростання кількості хворих на COVID-19. У зв'язку з цим національні уряди попереджають, що святкування Різдва та Нового року пройдуть в умовах карантинних обмежень
  • Швеція, Ірландія та Франція радять громадянам утриматися від планування подорожей на різдвяні канікули через можливі карантинні обмеження.
  • У Лапландії не скасовуватимуть різдвяні туристичні тури, але на охочих відвідати будинок Санта Клауса чекають обмеження.
  • Фінське відомство охорони здоров'я та соціального розвитку рекомендує громадянам Фінляндії святкувати Різдво у родинному колі, не проводити заходи за участю понад 10 осіб і дотримуватися карантинних заходів.
На початок