Початок лижного сезону в ЄС опинився під загрозою через СOVID-19

Початок лижного сезону в ЄС опинився під загрозою через СOVID-19

Початок лижного сезону в ЄС опинився під загрозою через СOVID-19
. АР

Початок лижного сезону в країнах ЄС можуть відкласти через пандемію коронавірусу. Таку пропозицію висунула Італія, її підтримав і уряд Баварії. Натомість Австрія виступає проти.

Італія запропонувала залишати гірськолижні курорти Євросоюзу закритими до кінця новорічних свят, передає DW.

"Якщо траси повинні залишатися закритими, це має поширюватися на всю Європу. Ви не можете заборонити катання на лижах в італійському Південному Тіролі і дозволити його в австрійській Каринтії. Це був би неприйнятний жарт", - заявив очільник італійського регіону Венето Лука Зайя.

Про те, що в Італії лижний сезон не відкриється до кінця рідзвяних свят вже заявив прем'єр-міністр країни Джузеппе Конте. Він пояснив рішення тим, що це може призвести до нової хвилі захворювання.

Ідею підтримав також голова уряду Баварії Маркус Зьодер. У цій землі розташовані основні гірськолижні курорти Німеччини.

"Я б віддав перевагу загальноєвропейській домовленості: жодних відкритих гірськолижних підйомників усюди або ж жодного відпочинку усюди", - заявив він під час виступу у Мюнхені 24 листопада.

Натомість Австрія хоче відкрити свої курорти в Альпах з вимогою дотримуватися протиепідемічних закладів. У країні заявляють, що ЄС має заплатити, якщо хоче обмежити гірськолижний сезон. За даними канцелярії австрійського міністра фінансів Ґернота Блюмеля, відкладення початку сезону може коштувати країні приблизно 2,4 мільярда євро втрачених доходів.

Що відомо

  • Уряд Італії офіційно дозволив Святому Миколаю приносити подарунки дітям на Різдво за умови дотримання ним карантинних обмежень.
  • Швеція, Ірландія та Франція радять громадянам утриматися від планування подорожей на різдвяні канікули через можливі карантинні обмеження.
  • У Лапландії не скасовуватимуть різдвяні туристичні тури, але на охочих відвідати будинок Санта Клауса чекають карантинні обмеження.
  • Фінське відомство охорони здоров'я та соціального розвитку рекомендує громадянам Фінляндії святкувати Різдво у родинному колі, не проводити заходи за участю понад 10 осіб і дотримуватися карантинних заходів.
  • Різдвяні літургії Папи Франциска у Ватикані цьогоріч проходитимуть без участі людей у зв'язку з пандемією коронавірусу. Служби транслюватимуться онлайн.

На початок