На Донеччині поліція схопила трьох телефонних аферистів

На Донеччині поліція схопила трьох телефонних аферистів

На Донеччині поліція схопила трьох телефонних аферистів
. Поліція Донецької області

Зловмисники працювали у чотири міста області, де здійснили щонайменше 17 злочинів. Серійники використовували схему "Ваш родич у біді", швидко "обробляли" жертв та виманювали готівку.

Про це повідомляє Національна поліція Донецької області.

У поліції розповідають, що зазвичай жертвами аферистів ставали люди похилого віку з Маріуполя, Великої Новосілки, Нікольського та Волновахи. Зловмисники не затримувалися на місці, а переміщувалися по регіону.

"За порятунок родича "від тюрми" маріупольчанка віддала невідомим 5 тисяч доларів, ще дві мешканки області дали гроші на лікування близьких - тисячу доларів та 7 тисяч гривень відповідно", йдеться у повідомленні.

Останнє повідомлення про шахраїв надійшло від жительки Великої Новосілки. 55- річна жінка змогла надати інформацію про одного з шахраїв.

За годину, поліція разом з полком спецпризначення "Дніпро-1" затримала трьох підозрюваних 21, 17 та 16 років.

Поліція повідомляє, що адреси жертв фігуранти отримували від "куратора", який знаходив їх за телефонним довідником. Злочинець входив у довіру та виманював кошти на відстані.

Поліція встановила, що організатор злочинної схеми наразі перебуває на тимчасово окупованій території, де відбуває покарання в місцях позбавлення волі.

Відомо, що шахраї причетні до 17 епізодів шахрайства, загальна сума збитків сягає близько десяти тисяч доларів. Злочинцям загрожує до трьох років позбавлення волі.

Що відомо

  • На Луганщині жінка віддала шахраям 100 тисяч гривень та понад 2 тисячі доларів, аби допомогти своїй донці, яка нібито потрапила у ДТП.
  • 18 листопада житель Сєвєродонецька при купівлі автопричепа за 9 тисяч гривень перерахував шахраям 167 тисяч гривень.
На початок