ВАКС скасував вирок щодо ексдиректора Львівського бронетанкового заводу

ВАКС скасував вирок щодо ексдиректора Львівського бронетанкового заводу

ВАКС скасував вирок щодо ексдиректора Львівського бронетанкового заводу
. УНІАН

Вищий антикорупційний суд 19 листопада скасував свій вирок щодо ексдиректора "Львівського бронетанкового заводу" Романа Тимківа, яким визнав винним у декларуванні недостовірної інформації.

Про це клопотав захисник ексдиректора через те, що Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

"Мій підзахисний, так, дійсно, не зазначив в декларації майно, яке в нього є. Проте такі дії не свідчать про те, що вони є дуже небезпечними для суспільства і держави. З огляду на таке я прошу скасувати вирок, яким Романа Тиківа було визнано винним, виправдати його і закрити провадження. І також повернути кошти сплаченими Романом Мирославовичем як штраф", – сказав адвокат Володимир Жуков.

Читайте також: Більше законів, хороших і різних. Що потрібно для виходу з конституційної кризи

Роман Тимків сказав, що зіткнувся з проблемами при виконанні вироку, наприклад, обмеження виїзд за кордон.

"У мене сім'я з 2010 року живе закордоном, це надзвичайно ускладнює мені спілкування з моєю неповнолітньою донькою", – каже Тимків.

Прокурор виступив проти задоволення заяви та пропозиції захисту.

"Погоджуюсь з судом, що подія мала місце бути, вона підтверджена вироком. Роман Тимків був визнаний винним і я вважаю, що це відповідно до закону", – сказав прокурор Олег Олешко.

Окрім закриття провадження, суд відмовив захисту у задоволенні інших вимог Романа Тимківа.

У травні 27 травня ВАКС визнав посадовця винним через те, що він у деклараціях за 2017-2018 роки не вказав компанію "Aventa Investment Limited" (Беліз) зі статутним капіталом 50 000 доларів та квартиру у Відні (Австрія), яка належить члену його сім'ї.

26 листопада Антикорупційний суд має розглянути клопотання про закриття провадження щодо ще однієї колишньої судді Апеляційного суду Дніпропетровської області. Її також ВАКС визнавав винною в умисному неподанні декларацій.

Що відомо

  • 17 листопада Антикорупційний суд скасував свій вирок щодо екссудді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся через рішення КС.
  • 5 листопада суд закрив першу справу проти мера Одеси за недостовірне декларування після рішення КСУ.
  • Вищий антикорупційний суд закрив другу справу щодо недостовірного декларування міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.
  • 27 жовтня Конституційний суд визнав статтю "Декларування недостовірної інформації" 366-1 Кримінального кодексу такою, що не відповідає Основному закону.
На початок