Відбулося засідання обласної виборчої комісії на вимогу Миколаївського окружного адмінсуду

Відбулося засідання обласної виборчої комісії на вимогу Миколаївського окружного адмінсуду

Відбулося засідання обласної виборчої комісії на вимогу Миколаївського окружного адмінсуду
. Фото - Тетяни Макушевої

16 листопада відбулося засідання обласної виборчої комісії на вимогу Миколаївського окружного адміністративного суду. Члени комісії мали перерахувати голоси по третьому та четвертому округах і скласти новий протокол щодо підсумків виборів депутатів Миколаївської обласної ради.

Обласна виборча комісія зібралася, аби виконати рішення Миколаївського окружного адміністративного суду. Кандидат у депутати Олександр Потьомкін у п’ятницю, 13 листопада, виграв справу щодо неточності у протоколі з результатами голосування по третьому округу. Суд прийняв рішення зобов’язати обласну комісію перерахувати голоси та скласти новий протокол.

"Були підтверджені ті цифри, які ми подавали до суду, далі вже буде підбиття підсумків по всіх округах з урахуванням того, що по четвертому округу також оскаржувалося рішення у суді і тоді тільки буде оголошений остаточний результат. Я подавав позов і розбіжності були у 300 голосів, це суттєво впливало на ситуацію і на рішення по підсумкам голосування по цьому округу і по області також", – розповів кандидат у депутати Миколаївської обласної ради Олександр Потьомкін.

Мали скласти і новий протокол з уточненням по четвертому округу. Там недорахувалися голосів у кандидатки у депутати Тетяни Потапенко.

"У зв’язку з тим, що до апеляційного суду надійшла скарга, комісія чекає результат", – говорить секретар Миколаївської обласної територіальної виборчої комісії Кирило Димов.

Читайте також: "Миколаївська обласна ТВК має повторно перерахувати голоси та скласти новий протокол"

"По третьому округу ми склали протокол з позначкою "уточнення". Зачитали його, у відомості внесли, будемо надалі працювати. Без четвертого округу ми не можемо скласти уточнений протокол про результати голосування", – каже секретар Миколаївської обласної територіальної виборчої комісії Кирило Димов

Засідання продовжиться 17 листопада.

Авторка – Тетяна Макушева.

На початок