Близько дванадцяти тисяч об’єктів відображено на електронній мапі комунікацій Миколаєва

Близько дванадцяти тисяч об’єктів відображено на електронній мапі комунікацій Миколаєва

Близько дванадцяти тисяч об’єктів відображено на електронній мапі комунікацій Миколаєва
. Оригінальна

Усі водопровідні, каналізаційні люки, зливові стоки та колектори на одній електронній мапі. У Миколаєві впроваджують новий онлайн-сервіс.

Contact Center при Миколаївській міській раді. Сюди надходять скарги та звернення містян, зокрема стосовно відсутніх люків на колодязях, решіток на системах для зливових стоків. Дані з місцем розташування комунікацій вже надали кілька комунальних підприємств міста.

Начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський каже: - Було розроблено механізм накладання багатьох шарів даних. На даний момент ця карта включає в себе повністю дані ЕЛУ автодоріг, Миколаївводоканалу і зараз ми очікуємо дані від Миколаївтеплоенерго.

Зараз цей сервіс доступний лише розробникам, співробітникам Contact Center, та представникам комунальних підприємств дотичних до цієї системи. На мапі можна побачити всі колодязі одразу, або лише ті, які знаходяться на балансі певної установи.

Головний інженер КП "ЕЛУ автодоріг" Павло Лаврентьєв каже: "Набагато стало зручніше, легше працювати. Тому що буває багато заявок від громадян, наприклад, колодязь відкритий, адреса така. Я не можу одразу зорієнтуватися: колодязь мій, не мій. Є багато мереж, які перетинаються з водоканалом. Тому, коли я відкриваю мапу, вже в електронному вигляді на комп’ютері, то я конкретну адресу бачу: моє - не моє, і можу швидко відреагувати".

На мапі відображається кількість об’єктів кожного з балансоутримувачів. Зараз їх можна побачити близько дванадцяти тисяч. Проблемні виділяються червоним кольором. Про них повідомлять містяни телефоном, у мережі, або на сайті Contact Center.

Начальник відділу стандартизації та впровадження електронного врядування Дмитро Канарський каже: "Раніше співробітники, коли отримували повідомлення, то відправляли кожному ймовірному балансоутримувачу запит. Це малоефективно".

- Тепер заявки відправляють безпосередньо балансоутримувачу, що в рази прискорює реакцію на звернення містян, – розповідає Дмитро Канарський. Над збором даних для мапи, їх візуалізацією та оцифровкою працювали близько півтора року. Для містян доступ до сервісу планують відкрити за два місяці.

Автор - Олександр Гордієнко, оператор - Сергій Куропятник

На початок