Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців
. Суспільне Чернівці

Чернівецька виборча комісія оголосила результати виборів депутатів до міськради. Проходять кандидати від семи партій. Результати оголосили під час засідання.

Найбільше мандатів отримала партія "Єдина Альтернатива" – 11. По шість депутатів проходять від партій "Європейська солідарність", "Пропозиція" та "Команда Михайлішина". Від "Слуги народу" та "Народного контролю" буде по п'ять обранців, від "Рідного міста" – троє.

Єдина Альтернатива

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Кандидати "Єдиної Альтернативи" подолали виборчу квоту на усіх шести округах чернівецької громади. Депутатами стали:

Василь Зазуляк – власник будівельної фірми та член виконавчого комітету Чернівецької міської ради. У 2019 році балотувався до парламенту від партії "Свобода" на окрузі з центром у Чернівцях — набрав 4% голосів. Є співвласником фірм “Некст Проперті” та “Симетрія Інвест”, що займаються будівництвом та продажем нерухомості. Зазуляк — директор компанії "Полюс-Девелопмент", власницею є його мама. Він проходить у раду за першим округом;

Руслан Білоскурський – декан економічного факультету Чернівецького національного університету. У 2015 році балотувався до міськради від партії “Зелений тризуб”, не був обраний. Член федерації карате. На цих виборах балотувався на другому окрузі.

Марина Кирилюк – засновниця Західної маркетингової компанії. Була депутаткою Чернівецької облради від “Фронту змін”. У 2015 році балотувалась в обласну та міську ради від партії “Народний контроль”. Засновниця громадської організації "Центр реформ та розвитку", яка займається аналізом роботи комунальних підприємств міста. Обрана на третьому окрузі.

Наталія Калмикова – директорка комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги «Садгора». Проходить у міськраду за четвертим округом.

Сергій Гринюк – власник компанії “Гріко”, яка займається продажем будівельних матеріалів, співвласник логістичної компанії “Логістік і Ко”, був президентом футбольного клубу “Буковина”. Обраний на п'ятому окрузі.

Наталія Дембіцька – власниця дитячого табору «Буковинське орлятко» Балотувалась на шостому окрузі.

За списком партії до міськради проходять:

Роман Клічук – приватний підприємець. Власник компанії “Рома”, яка займається оптовою торгівлею. Володіє фірмою “Гойра груп”, яка об’єднує декілька ресторанів міста. Клічук був депутатом обласної ради від фракції “Батьківщина” та членом виконкому міста, однак добровільно вийшов з його складу. Клічук пройшов до другого туру виборів мера Чернівців.

Валентина Радчук – завідувачка кафедри практичної психології Чернівецького національного університету. У 2019 році балотувалась до парламенту як самовисуванка на окрузі з центром у Чернівцях.

Галина Абрам'юк – волонтерка, заступниця директора Чернівецької гімназії №5.

Тарас Прокоп – експерт з питань реформи місцевого самоврядування.

Дмитро Білоус – лікар-анестезіолог, завідувач відділення анестезіології першої міської лікарні.

Команда Михайлішина

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Більшість кандидатів від партії "Команда Михайлішина" вже були депутатами. Зокрема, Анатолій Чесанов та Валерій Найдиш, які пройшли на округах.

Анатолій Чесанов балотувався на п'ятому окрузі. З 2006 року балотувався до парламенту, міської та обласної рад від партії “Батьківщина”. Був головою фракції “Батьківщина” у міській раді з 2010 року, у 2015 році обраний депутатом від партії “Рідне місто”.

Валерій Найдиш обраний на третьому окрузі. Колишній підприємець. За минулий рік задекларував готівкою пів мільйона гривень, 280 тисяч доларів та 50 тисяч євро.

За списком партії у раду проходять четверо депутатів:

Віталій Михайлішин – перший номер у списку та кандидат у мери, який пройшов у другий тур. Михайлішина двічі обирали депутатом міськради. Вперше обраний у 2010 році від "Партії регіонів", був секретарем міськради та в.о. мера. У 2015 році його обрали депутатом від партії "Рідне місто".

Антоніна Бабюк – секретарка виконавчого комітету міськради, членкиня ради профспілкової організації підприємців “Калинівського ринку".

Аліна Олевич – позафракційна депутатка. Підприємиця, займається нерухомістю.

Денис Тимофеєв – голова ГО “Чернівецький міський студентський парламент”. Балотувався у депутати від “Самопомочі” у 2015 році.

Європейська солідарність

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Один кандидат від "ЄС" пройшов за квотою на окрузі – це Ромео Скрипа. Він депутат від "Європейської солідарності" у міській раді та співвласник будівельної компанії “Ромтісбуд”.

За списком до ради проходять ще п'ятеро обранців:

Василь Максимюк – двічі був депутатом міської ради від партії "Наша Україна". У 2015 балотувався від БПП “Солідарність” та очолив фракцію партії в міськраді. Він є підприємцем та головою бюджетної комісії міськради. На цих виборах балотувався від "ЄС" на голову громади. Не пройшов у другий тур.

Сергій Бостан – заступник голови громадської ради при ОДА, голова громадської організації «Інститут політичних та геополітичних досліджень".

Наталія Фрунзе – членкиня виконкому та підприємиця.

Ганна Скорейко – викладачка Чернівецького національного університету.

Андрій Шалєєв – директор підприємства СІТІ ЮНІОН СЕРВІС.

Пропозиція

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Жоден іх кандидатів у депутати від партії не пройшов за виборчою квотою. Втім до ради потрапляють шестеро кандидатів зі списку:

Олексій Каспрук – двічі обраний міським головою Чернівців. Був відсторонений за рішенням депутатів міськради у 2018 році. Згодом поновився через суд, втім програв апеляцію та припинив виконувати обов'язки. Цьогоріч балотувався в мери втретє, втім не пройшов до другого туру.

Степан Руденко – був радником міського голови Олексія Каспрука та директором департаменту економіки міськради.

Тетяна Шепелько – юристка та ексрадниця Олексія Каспрука. Виступала проти будівельних робіт в приміщенні "Української книги".

Юлія Сафтенко – начальниця управління культури міськради, депутатка. Обрана від партії "Народний контроль", згодом вийшла із фракції.

Михайло Шкурей – директор підприємства “Дісайд Лтд”, працює в IT-галузі та транспортній логістиці.

Андрій Кавуля – депутат міськради від фракції “ЄС”, керівник Басейнового управління річок Прут та Сірет.

Слуга Народу

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Усі депутати від політичної партії обрані за списком, вони не подолали виборчі квоти. Серед них немає жодного чиного депутата міськради.

Перший у списку – кандидат у мери Віталій Другановський. Він не пройшов у другий тур. У 2019 його призначили головою обласного осередку партії «Слуга народу». Він провів дві передвиборчі кампанії на Буковині – президентську та парламентську. Протягом десяти років був майором податкової міліції у Чернівецькій області. Опісля звільнення займався підприємництвом.

Світлана Широкова – керівниця міської поліклініки.

Олексій Просяний – підприємець, співзасновник фірми “Луссо”, що займається роздрібною та оптовою торгівлею.

Оксана Зубжицька – голова громадської організації «Герой-родина-Україна», членкиня громадської ради при міністерстві в справах ветеранів.

Олександр Пікулін – президент спортивного клубу "Лідер" та помічник народного депутата від "Слуги народу" Георгія Мазурашу.

Народний контроль

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Від "Народного контролю" за списком проходять п'ятеро депутатів:

Михайло Яринич – балотувався від політичної партії на голову Чернівецької громади. Не пройшов у другий тур. Став депутатом міської ради у 2015 році від “Народного контролю”, очолив фракцію. Займається продажем фармацевтичних товарів.

Олександр Швець – менеджер підприємства"Інвестиційна Будівельна Компанія"

Світлана Каглянчук – працівниця компанії " ПМК – 76".

Іван Дробот – підприємець.

Світлана Ушакова – дизайнерка.

Рідне місто

Хто стане депутатом Чернівецької міськради: виборча комісія оголосила переможців

Від партії "Рідне місто" в міськраді буде найменше депутатів – троє. У минулому скликанні їх було втричі більше. Згідно з результатами, які оголосила виборча комісія, до ради проходять чинні депутати:

Василь Продан – секретар Чернівецької міської ради, виконує обов'язки міського голови після відсторонення Олексія Каспрука. Продан вперше обраний до ради у 2015 році від партії "Рідне місто". Був автором проєкту рішення про відставку міського голови. Балотувався на мера Чернівців, втім згодом зняв свою кандидатуру.

Володимир Бешлей — депутат та директор міського департаменту житлово-комунального господарства. На посаду його призначив в.о. міського голови Василь Продан.

Валерій Чинуш — депутат, директор підприємства “Бізнес-центр Буковинський”. З 2002 року п’ять разів балотувався в депутати до Чернівецької міської ради.

Що відомо

  • 27 жовтня виборча комісія заявила про намагання зірвати засідання.
  • У Чернівцях "За майбутнє" вимагає перерахунку голосів та заявляє про побиття кандидатки.
  • "Слуга народу" заявила, що вимагатиме перерахунку голосів.
  • "Батьківщина" заявила, що комісія ставить мокрі печатки на пусті бланки. У партії також вважають, що ТВК не мала брати на зберігання протоколи.
  • Представники партії "Єдина Альтернатива" заявляють, що перерахунку вимагають партії, які не долають прохідний бар'єр, чим зривають роботу виборчої комісії.
  • У Чернівцях троє членів виборчої комісії захворіли на COVID-19.
  • "Партія чернівчан" позивається до ЦВК через те, що комісія скасувала перерахунок голосів з 40 дільниць у Чернівцях.
  • Стало відомо, хто проходить до другого туру виборів мера Чернівців.

На початок