Другий тур виборів мера Чернівців: хто проходить

Другий тур виборів мера Чернівців: хто проходить

Другий тур виборів мера Чернівців: хто проходить
. Колаж Суспільне: Віталій Михайлішин, Роман Клічук

Чернівецька територіальна виборча комісія оголосила результати першого туру виборів міського голови Чернівців. Найбільше голосів отримав кандидат від "Єдиної Альтернативи" Роман Клічук. Друге місце посів кандидат від "Команди Михайлішина" Віталій Михайлішин.

Протокол на засіданні зачитав голова ТВК Сергій Ключук, передає кореспондент Суспільного.

За Клічука проголосували 15317 виборців (27,23%), за Михайлішина — 11988 (21,31%). Вони проходять до другого туру виборів, який відбудеться 29 листопада.

За відстороненого мера Олексія Каспрука проголосували 10 210 виборців.

Віталій Михайлішин тричі балотувався до парламенту та двічі — в мери, втім жодного разу не переміг. Був депутатом від "Партії Регіонів", є чинним депутатом міської ради та очолює фракцію "Рідне місто". На місцевих виборах представляє партію "Команда Михайлішина".

Роман Клічук – приватний підприємець. Володіє фірмою "Рома", яка займається оптовою торгівлею алкоголю та продуктів харчування, та компанією "Гойра груп", що об’єднує декілька ресторанів міста. Був депутатом обласної ради та членом виконкому міста. Його висунула партія "Єдина Альтернатива".

Раніше ЦВК встановила дедлайн для підрахунку голосів у Чернівцях. Завершити підрахунок мали до 23:59 11 листопада. Водночас станом на 00:30 на засіданні ще не оголосили результати голосування в місті до обласної ради.

Що відомо

  • 27 жовтня виборча комісія заявила про намагання зірвати засідання.
  • У Чернівцях "За майбутнє" вимагає перерахунку голосів та заявляє про побиття кандидатки.
  • "Слуга народу" заявила, що вимагатиме перерахунку голосів.
  • "Батьківщина" заявила, що комісія ставить мокрі печатки на пусті бланки. У партії також вважають, що ТВК не мала брати на зберігання протоколи.
  • Представники партії "Єдина Альтернатива" заявляють, що перерахунку вимагають партії, які не долають прохідний бар'єр, чим зривають роботу виборчої комісії.
  • У Чернівцях троє членів виборчої комісії захворіли на COVID-19.
  • ЦВК встановила дедлайн для підрахунку голосів у Чернівцях.
  • "Партія чернівчан" позивається до ЦВК через те, що комісія скасувала перерахунок голосів з 40 дільниць у Чернівцях.
На початок