Чинного міського голову Маріуполя переобрали на другий термін

Чинного міського голову Маріуполя переобрали на другий термін

Чинного міського голову Маріуполя переобрали на другий термін
. Фото: Вадим Бойченко

У Маріуполі чинного міського голову Вадима Бойченка обрали у першому турі голосування. Про це 2 листопада повідомила Маріупольська міська територіальна виборча комісія.

Як повідомила ТВК, Вадим Бойченко отримав 64,57% голосів виборців.

На посаду міського голови Маріуполя крім Вадима Бойченка, претендували ще чотири кандидати.

Володимир Клименко, висуванець від партії "ОПЗЖ", отримав 25, 84% голосів виборців.

Самовисуванка Лідія Муглі отримала 4,72% голосів виборців.

Висуванка від політичної партії "За майбутнє" Юлія Башкірова отримала 1,68% голосів виборців.

Висуванець від партії "Наш край" Михайло Клюєв отримав 0,99% голосів.

Вадим Бойченко народився 5 червня 1977 року у місті Маріуполь.

Освіта

Навчався у ЗОШ № 41.У 2001 році закінчив Приазовський державний технічний університет за кваліфікацією "Спеціаліст з транспортних технологій". У 2015 – отримав диплом магістра з бізнес-адміністрування у Донецькому національному університеті. Вивчав "стратегічну програму розвитку" у Французькій бізнес-школі INSEAD. Одружений, має сина і доньку.

Кар'єра

Згідно з даними Вікіпедії, Бойченко у 1994 році розпочав трудову діяльність на комбінаті Азовсталь слюсарем 3-го розряду. Пройшов шлях від помічника машиніста тепловозу до начальника управління Дирекції з персоналу. З 2013 року працював заступником генерального директора з розвитку, потім директором з персоналу та соціальних питань Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. З 15 грудня 2015 року міський голова м Маріуполя.

Політичні погляди

У 2015 році Вадим Бойченко обраний маріупольським міським головою як безпартійний самовисуванець. У 2019 році – балотувався до Верховної Ради від партії "Опозиційний Блок” 5 номером у списку як безпартійний. У травні 2020 року в Україні з`явилася політична партія "Блок Вадима Бойченка", зареєстрована у Маріуполі. Вадима Бойченка називають ставлеником головного олігарха країни Ріната Ахметова. Власнику Метінвесту необхідний був в Маріуполі "свій мер”. Після втрати донецьких заводів саме маріупольські ММК ім. Ілліча і Азовсталь стали оплотом в металургії Ахметова.

Декларація

За 2019 рік Вадима Бойченко задекларував квартири на 23,2 кв.м і площею 45,1 кв.м. Його дружина Галина Бойченко володіє житловим будинком площею 105.8 метрів квадратних з надвірними будівлями, спорудами та городом у селищі Мудриголови (Городоцький район, Хмельницька область), квартирою у Києві площею 99,5 кв.м, а також двома автомобілями 2017 року випуску INFINITI і Ford Mustang S550. Дружина мера протягом року заробила 12 млн 785 тис. грн, а також отримала понад 127, 812 тис. грн процентів за депозитом в банку. Серед "вагомих" банківських вкладів – 176,588 тиc. та 176,755 тис. грн. Вадим Бойченко заробив 539 213 тис. грн. Має готівкою 345 тис. USD, ще понад 64 тис. грн зберігає у банку. Також мер міста вказав дохід від відчуження рухомого майна – 325,629 тис. грн.

Скандали

У грудні 2015 року Бойченко відмовився визнати Російську Федерацію агресором, а самопроголошені "республіки” — терористичними організаціями. Коли депутат маріупольської міської ради Олександр Ярошенко запропонував поставити на голосування це питання, то Вадим Бойченко відмовився. Як пише інтернет-видання ІА Вчасно, у 2019 році влада Маріуполя виділила майже 2 млн грн на річну передплату газети "Приазовский рабочий" без проведення тендеру. Вона належить ПрАТ "Газета "Приазовський робочий" Ріната Ахметова. Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко своїм розпорядженням вирішив направити на передплату газети кошти, передбачені у бюджеті на соціальний захист населення.

На початок