У Рівному поліція біля дільниці виявила "валютників"-агітаторів

У Рівному поліція біля дільниці виявила "валютників"-агітаторів

У Рівному поліція біля дільниці виявила "валютників"-агітаторів
. Фото: Суспільне Рівне

У Рівному біля однієї з дільниць поліцейські виявили "валютників", в авто яких знайшли биту, пристрій для відстрілу гумовими кулями, гроші і агітматеріали одного з кандидатів. Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника ГУ Нацполіції в області Руслан Стрельбіцький. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Інцидент трапився на вулиці Макарова,3. На лінію 102 надійшов виклик, що поблизу виборчої дільниці дві групи громадян нібито підкупляють виборців, – розповіли у Нацполіції області.

Читайте також: Рвуть бюлетені, неповнолітній опитувач: перші порушення на Рівненщині

"Перевірка встановила, що це два "валютчики", які здійснювали обмін коштів. Наразі вирішують питання, чи законно вони проводили валютоперації", – каже Руслан Стрельбіцький.

У чоловіків поліцейські вилучили биту й пістолет та відкрили кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, – додає заступник начальника Нацполіції в області. Сам же факт підкупу виборців не підтвердився.

Читайте також: Телефонують через опитування: в поліції Рівненщини розповіли про порушення на виборах

В цьому ж районі правоохоронці помітили ще один автомобіль "Audi". У ньому перебували особи, яких також вирішили перевірити на можливу причетність до підкупу виборців. У них виявили списки людей з номерами мобільних телефонів.

Читайте також: На Рівненщині кандидата в депутати не внесли у бюлетень. Планують перевибори

Щоправда, копи встановили, що це були волонтери від однієї політичних партій. Факт щодо підкупу виборців не підтвердився, – зазначили на брифінгу ГУ Нацполіції в області.

На початок