Красюк: "Ломаченку слід справитися з психологічним навантаженням, яке нависло після поразки"

Красюк: "Ломаченку слід справитися з психологічним навантаженням, яке нависло після поразки"

Ексклюзивно
Красюк: "Ломаченку слід справитися з психологічним навантаженням, яке нависло після поразки"
. Top Rank Boxing

Генеральний директор К2 Promotion Олександр Красюк - про подальші перспективи Василя Ломаченка.

Василь Ломаченко програв усі свої чемпіонські пояси в бою проти Теофімо Лопеса. Це був поєдинок за звання абсолютного чемпіона світу — мета, яку ще на старті кар’єри поставив собі Ломаченко.

Утім, рішенням суддів українець програв цей бій. Після поєдинку Василя прооперували, у нього були проблеми з плечем.

Читайте також: Ломаченко після поразки від Лопеса й втрати усіх чемпіонських поясів. Що далі для Ломи?

У коментарі Суспільне Спорт генеральний директор К2 Promotion Олександр Красюк поділився своїми думками щодо подальших кроків у кар’єрі Ломаченка.

На думку Красюка, найважливішим завданням для Василя буде відновлення психологічної стійкості.

"Перш за все, йому необхідно зараз справитись із психологічним навантаженням, яке нависло після цієї поразки. Адже Василь, який був чемпіоном, всесвітньо визнаним метром світового боксу та лідером P4P, зупинився в одному кроці до своєї мрії. Звичайно, дуже багато сил необхідно витратити на роботу над помилками. Однак, такі речі роблять людей сильнішими, і це для нього великий шанс стати ще сильнішим, ніж він був. І психологічно, і морально, і відновити свої навики, свій потенціал, і повернутись, якщо він, звісно, сам цього забажає, у великий бокс", - пояснив Красюк.

Як зазначив промоутер, вимагати реваншу підстав немає, адже такого пункту не було в контракті. Але будь-яка боксерська організація, на думку Красюка, надасть бій за чемпіонство Ломаченку.

"Аби вимагати реваншу з Лопесом, необхідно, щоб юридично така норма була закріплена в контракті. Наскільки стало відомо із засобів масової інформації, цей пункт не був включений до контракту. Тому вимагати — саме вимагати — реваншу не має підстав. Але я не думаю, що ця поразка сильно понизить позиції Василя: будь-яка організація з чотирьох найвідоміших із радістю прийме його в рейтинги і наймовірніше дасть йому лідерські позиції. Якщо Василь, наприклад, прийме рішення переходити в вагову категорію нижче чим в свою рідну 57кг, я впевнений, що WBO надасть йому перший номер рейтингу, щоб Василь мав можливість вже в наступному поєдинку або через поєдинок битися за титул чемпіона світу".

Хайлайти бою Ломаченко - Лопес

Також Красюк розповів про чемпіонські перспективи Дениса Берінчика у легкій вазі. Промоутер зазначив, що Берінчик може претендувати на чемпіонський бій завдяки високому рейтингу в WBO.

Що відомо

Авторка: Діана Кондратюк

На початок