Ломаченко боксував з Лопесом з травмою, його уже прооперували

Ломаченко боксував з Лопесом з травмою, його уже прооперували

Ломаченко боксував з Лопесом з травмою, його уже прооперували
.

Команда Василя хотіла перенести бій, але він погрожував завершенням кар'єри у разі такого розвитку подій.

Василь Ломаченко переніс операцію на правому плечі в понеділок увечері в Лос-Анджелесі і не зможе відновити тренування до кінця січня. Про це сказав його лікар, хірург Ніл ЕльАтратче, пише Yahoo Sports.

Також відомо, що команда Василя хотіла перенести бій з Теофімо Лопесом, однак Ломаченко казав, що завершить кар'єру боксера, якщо хтось із його команди наполягатиме на перенесенні поєдинку через травму плеча.

Читайте також: Оновлений рейтинг P4P від The Ring: Ломаченко втратив 5 позицій

Що сталося

Василь Ломаченко переніс операцію на правому плечі, яке турбувало його ще до бою. Українцю зробили МРТ за півтора місяці до двобою з Лопесом. Але воно нічого не показало. Тоді його повезли до хірурга Ніла Ельатратче.

Він вколов Ломаченку ін'єкцію знеболювального і одразу повідомив про це Антидопінгову комісію. Про це розповів сам Ельатратче. Повідомляється, що різкий біль у плечі турбував Василя ще до прибуття до США.

Голова промоутерської компанії "Top Rank" Боб Арум сказав, що гадки не мав про травму Ломаченка.

"Я відвідував його перед боєм, Василь сказав мені, що все гаразд та про жодні травми взагалі не згадував. Я й уявити не міг, що він хворів на щось або ж мав якесь ушкодження", - сказав Боб Арум.

Лікар Ніл Ельатратче сказав, що травма, яка потурбувала Василя, сталася на тому ж місці, що і раніше. У 2018-му році боксер пошкодив плече в бою з Хорхе Лінаресом.

"Ми прооперували в понеділок увечері. У нього був, як ми називаємо, геморагічний потовщений бурсит. Це тканина, яка змащує та амортизує обертальну манжету, саме там ми лікували його та вводили йому знеболювальне перед боєм. На внутрішній стороні плеча, яке він раніше вивернув, він сколив хрящ на внутрішній частині", - зазначив лікар.

Хірург зробив прогноз щодо одужання Ломаченка та сказав, що до січня боксер точно не зможе тренуватися.

"Операції - це завжди ризик для спортсмена. Проте, не думаю, що для нього стоїть питання закінчувати кар'єру через це. Не всі повторні операції дають погіршення у підсумку", - додав ЕльАтратче.

Читайте також: "Не бачив, щоб Ломаченко виграв бодай один раунд". Лопес-старший - про оцінки бою Ломаченко - Лопес

Ломаченко дав зрозуміти своїй команді, що, якщо доведеться переносити бій, то він завершить кар'єру спортсмена, про це заявив менеджер Егіс Клімас в коментарів ESPN.

Клімас сказав, що незважаючи на те, що про травму Ломаченка стало відомо досить швидко після бою, "ніхто не хотів виглядати так, ніби ми шукаємо виправдання чи щось подібне".

Також Клімас сказав, що, коли Ломаченко відновиться після травми, вони хотіли би провести реванш із Лопесом.

"Якщо це можливо, ми хотіли б провести реванш. Якщо він (Теофімо Лопес - прим. ред) такий жорсткий та рішучий, то чи готовий він повернутися та зробити те саме ще раз?"

Що відомо

На початок