На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
. Суспільне Суми

На посаду Охтирського міського голови претендують 9 кандидатів. Список опублікований на сайті ЦВК. Суспільне продовжує розповідати про людей, які балотуються на місцевих виборах - 2020.

Подаємо інформацію про кожного з кандидатів в алфавітному порядку.

Ігор Алєксєєв

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Ігор Алєксєєв. Охтирська міська рада

Ігор Алєксєєв, чинний мер Охтирки, балотується від партії "Європейська солідарність". йому 59 років.

Має вищу освіту - Харківський інженерно-будівельний інститут за  спеціальністю "промислове та цивільне будівництво”.

Працював слюсарем механіко-складального цеху Охтирського заводу машинобудування, майстром ремонтної групи Полтавського облрембудтресту, майстром-будівельником, старшим інженером з матеріально-технічного забезпечення, заступник директора Іванівської дослідно-селекційної станції.

Також працював першим заступником голови Охтирської районної ради, першим заступником голови Охтирської райдержадміністрації, начальником філії "Охтирський райавтодор”, секретарем Охтирської міської ради.

2015-го року був обраний Охтирським міським головою, набрав 60% голосів виборців. Балотувався від "Європейської солідарності".

У своїй декларації за 2019 рік вказав, що має квартиру в Охтирці (126,7 м. кв.) у спільній власності з дружиною, автомобіль Тойота Камрі 2013 року випуску.. Дружина має земельну ділянку в Сонячному Охтирського району (2 га).

Дохід Алєксєєва за рік склав більше 493-ох тисяч гривень , дружини - майже 67 тисяч гривень.

Наталія Біленко

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Наталія Біленко. Facebook: Наталія Біленко

Наталія Біленко балотується на посаду мера Охтирки від партії "Наш край". Вона приватна підприємиця. Основна сфера діяльності її ФОП - технічне обслуговування та ремонт автотранспорту. Наталії Біленко 45 років.

Її чоловік - депутат Охтирської районної ради. Згідно з його декларацією за 2019-й рік, у власності Наталії Біленко є квартира в Охтирці, площею понад 109 м. кв.,будинок в Охтирці (135 м. кв.), п'ять земельних ділянок в Охтирському районі, площею по 2 га кожна. Вона також має п'ять транспортних засобів - авто SUZUKI Grand Vitara 2010 року випуску, вантажний автомобіль МАЗ 5551, бульдозер Т-130, трактор ZETOR 16245, автонавантажувач АП-4014 та ще один транспортний засіб, марка якого не вказана.

Андрій Зінченко

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Андрій Зінченко. Facebook: ОПЗЖ

Чинний депутат Охтирської міськради Андрій Зінченко балотується від "Опозиційної платформи - За життя". Під час реєстрації він вказав, що тимчасово не працює. Йому 47 років. Він є головою ГО "Боксерський клуб "Молот" в Охтирці та ГО "Боксерський клуб "Восход" в Сумах. Він є співзасновником ТОВ "ІНТЕР ГАЗ УКРАЇНА"

За декларацією за 2019 рік , він має у власності нежитлове приміщення в Охтирці, площею 132 м.кв та земельну ділянку в Шишаках Полтавської області (35,5 га), три вантажні автомобілі МАЗ. Пенсія за 2019-й рік склала 141616 грн. Він також отримав дохід від надання майна в оренду - більше 16 тисяч грн.

Його дружина - Ольга Кизименко працює прокурором в Сумській місцевій прокуратурі.

У 2015-му році Андрій Зінченко балотувався від "Опозиційного блоку" до Сумської облради, але обраний не був.

Павло Кузьменко

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Павло Кузьменко. Facebook: Павло Кузьменко

Кандидат від партії "Сила і честь" Павло Кузьменко працює завідувачем травматолого-ортопедичним відділенням у КНП "Охтирська центральна районна лікарня". Він є співзасновником ГО "Профіш". Раніше він був приватним підприємцем.

На виборах 2015-го року він балотувався до Охтирської міськради від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", але обраний не був. Павлу Кузьменку 43 роки.

Лілія Неофітна

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Лілія Неофітна. Facebook: Лілія Неофітна

Лілія Неофітна балотується від "Батьківщини". Їй 54 роки. Вона - пенсіонерка, чинна депутатка Охтирської міськради. Раніше вона працювала головною лікаркою Охтирської психлікарні.

З цієї посади жінку звільнили рішенням депутатів обласної ради у лютому 2017 року. У грудні 2019-го року суд визнав звільнення незаконним і присудив виплатити Неофітній 500 тис. грн. за вимушений прогул. У жовтні 2020-го року Касаційний цивільний суд залишив без змін це рішення.

У суді розглядають ще одне кримінальне провадження стосовно Лілії Неофітної - щодо катування хворих і залишення їх у небезпеці. Тоді у сімох пацієнтів виявили пневмонію, одна жінка померла. За версією прокуратури, з листопада 2016 року до січня 2017 року у відділеннях лікарні, де перебували померлі пацієнти, температура була від 10 до 18 градусів. Лілія Неофітна у цій справі свою провину не визнає.

Неофітна очолює Охтирську міську партійну організацію ВО "Батьківщина". Була помічницею у депутатів Івана Сідельника ( БЮТ) та Владислава Бухарєва.

У 2006-му році вона балотувалася до Сумської обради від БЮТ, а 2019-го року - до парламенту від "Батьківщини."

На виборах 2020-го року вона також балотується у депутати Охтирської міськради.

Згідно з декларацією за 2019 рік, Неофітна має у власності земельну ділянку в В'язовому Охтирського району (2 га). За 2019 рік вона отримала пенсії 45504 грн, 27000 благодійної допомоги від Сумської облради.

Олег Погорєлов

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Олег Погорєлов. Facebook

Олег Погорєлов балотується від "Сили людей". Він очолює приватне підприємство "Спецпромторг"(ремонт комп'ютерів і устанковання) та є чинним депутатом Охтирської міської ради. На його ім'я зареєстрований ФОП, основним видом діяльності якого є консультування з питань інформатизації. Також він має частку капіталу і є керівником ТОВ "Швейні технології", ТОВ Оптовий ринок сільськогосподарської продукції "Слобожанщина врожайна".

Олегу Погорєлову 44 роки. Він має загальну середню освіту.

У 2015-му році він балотувався до Сумскої обласної ради від "Сили людей", але обраний не був.

У декларації за 2019-й рік Погорєлов вказав, що має у власності земельну ділянку в Чернеччині Охтирського району (1 га), Кардашівці Охтирського району (понад 43 га), автомобіль Ауді А3. Загальний дохід за 2019 рік склав 2 мільйони 626 тисяч 927 гривень. Також він вказав, що має 1 млн. 200 тисяч гривень готівкою.

Юрій Полоус

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Facebook

Полковник ЗСУ, командир військової частини А7045 та 117-ї окремої бригади територіальної оборони Юрій Полоус балотується від "Слуги народу". Йому 45 років.

Згідно з декларацією за 2019 рік, Юрій Полоус має у власності земельну ділянку в Малій Павлівці Охтирського району (2 га) та авто HYUNDAI TUCSON у співвласності з дружиною. Його загальний дохід склав 355 тисяч гривень.

Олександр Цілуйко

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Олександр Цілуйко. Facebook

Самовисуванець Олександр Цілуйко працює директором ТОВ "Українська водна компанія". Йому 46 років.

Він виконував обов'язки Охтирського міського голови (2011-2014). Також очолював ТОВ "ДК Домком Суми" (2017-2018 рр.), "Домком Хмельницький", управляючу компанію "Проф-сервіс" в Івано-Франківську, був начальником управління ЖКГ Департаменту інфраструктури міста Сумської міської ради. Декларацію за 2019 рік він не подавав.

Олександр Шнайдер

На посаду мера Охтирки балотуються 9 кандидатів. Що про них відомо
Олександр Шнайдер. Facebook

Чинний депутат Охтирської міськради Олександр Шнайдер балотується від "Самопомочі". Йому 48 років. Він безпартійний, має професійно-технічну освіту і тимчасово не працює.

На виборах 2015-го року він балотувався до Охтирської міськради від "Батьківщини".

У декларації за 2019 рік він вказав, що має у власності будинок в Охтирці (86 м кв.), три земельні ділянки у Скельці Охтирського району (891 м кв, 669 м кв. та 3692 м кв.), будинок у Скельці (52 м. кв), дві земельні ділянку у В'язовому Охтирського району (3097 м кв. та 31832 м. кв), а також майновий пай у В'язовому. У нього є також автомобіль ВАЗ 2102 та причеп. Загальний дохід Шнайдера за 2019 рік склав 64,5 тисячі гривень.

Що відомо

  • На посаду Сумського міського голови претендує 10 кандидатів. Суспільне проводило співбесіду з кандидатами: з 10-ти претендентів в ефір Суспільного прийшли 7.
  • На посаду Конотопського міського голови претендує 13 кандидатів.
  • На посаду мера Ромен претендує 11 кандидатів.
  • На вибори до Сумської міської ради подалися 14 політичних партій, до обласної - 12.
  • Кожен виборець має приходити голосувати на дільницю зі своєю ручкою, а для людей з ГРВІ повинні стояти окремі кабінки.
  • Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.
На початок