Місцеві вибори: ЦВК назвала дату старту кампанії

Місцеві вибори: ЦВК назвала дату старту кампанії

Місцеві вибори: ЦВК назвала дату старту кампанії
. Будівля ЦВК. Фото: УНІАН

Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня. Про це повідомляє пресслужба ЦВК.

"30 серпня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія оголосила з 5 вересня 2020 року початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що рішення прийняте на виконання вимог Виборчого кодексу України. 

Що відомо

  • Голова української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук просить Верховну раду змінити постанову про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році. Цю інформацію Суспільному підтвердив сам Кравчук та голова парламенту Дмитро Разумков.
  • 15 липня Верховна рада ухвалила проєкт постанови про призначення на 25 жовтня чергових місцевих виборів депутатів обласних, Київської міської, районних у містах рад та мера Києва.
  • Згідно з постановою, вибори депутатів Верховної ради АР Крим, депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на тимчасово окупованих територіях АР Крим, міста Севастополя, в окремих районах, містах, селищах і селах Донецької та Луганської областей не призначаються.
На початок