Під завалами шукають жінку та дитину: удар по Костянтинівці на Донеччині 9 квітня

Під завалами шукають жінку та дитину: удар по Костянтинівці на Донеччині 9 квітня

Доповнено
Донеччина, Костянтинівка, обстріл 9 квітня 2024 року
Наслідки авіаудару по Костянтинівці Донецької області 9 квітня 2024 року. Суспільне Донбас

Вдень, 9 квітня, російські військові, ймовірно, скинули керовану авіаційну бомбу "КАБ-500" на місто Костянтинівка, що на Донеччині. Є загиблий та поранені. Під завалами одного з будинків у Костянтинівці, ймовірно, перебувають ще дві людини — пошукову операцію призупинили через загрозу обстрілів.

Про це повідомили начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін та обласній прокуратурі.

Як уточнив Суспільному Донбас в. о. начальника Костянтинівської МВА Сергій Горбунов, поранені двоє людей, одна людина загинула.

"Внаслідок цього в одній з квартир загинув 59-річний чоловік, а у двох інших оселях дістали поранення сусідки 90 й 70 років. Донька останньої, яка знаходилась під час атаки у неї в гостях разом зі своїм 12-річним сином, ймовірно, перебувають під завалами", — додали в прокуратурі.

Речниця ДСНС Вероніка Бахал розповіла Суспільному Донбас, роботи щодо пошуку людей під завалами постійно призупиняють через загрозу повторних обстрілів.

За її словами, пошуки людей станом на 22:30 призупинили у зв'язку з загрозою обстрілів.

Станом на 20 годину рятувальна пошукова операція тривала.

"В місті Костянтинівка на Донеччині аварійно-рятувальні роботи на місці обстрілу тривають. Під завалами шукають жінку та дитину. Чоловіка 1964 року народження дістали з-під завалів ще на початку пошукової операції, вдень" — уточнила Суспільному Донбас речниця ДСНС Вероніка Бахал.

За даними начальника ОВА Вадима Філашкіна, у Костянтинівці бомбою пошкоджені 27 приватних будинків, 3 багатоповерхівки, 2 інфраструктурні об’єкти, автомобіль й адмінбудівля.

Як розповів Суспільному Донбас в. о. начальника Костянтинівської МВА Сергій Горбунов, наразі відомо про 33 пошкоджені будівлі.

"Зараз є один загиблий та двоє поранених у стані середньої тяжкості — їм надається медична допомога, вони доставлені до лікарні. Вкотре наголошую, шановні мешканці, на евакуації до більш безпечних регіонів України, бо ви бачите, що ворог майже щоденно обстрілює наше місто", — сказав Сергій Горбунов.

Як повідомив начальник ОВА, також ще одна людина поранена від обстрілів армії РФ в Соколі Очеретинської громади — її ушпиталили.

"Російські військові о 12 годині з артилерії обстріляли село Сокіл на Донеччині. Під час обстрілу на подвір'ї поранена 62-річна жінка. Її з осколковим пораненням доправили до лікарні", — розповіла Суспільному Донбас речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва.

За вказаним фактом правоохоронці розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 КК України.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок