"Ігри нескорених" для поранених військовослужбовців та ветеранів пройдуть онлайн

"Ігри нескорених" для поранених військовослужбовців та ветеранів пройдуть онлайн

"Ігри нескорених" для поранених військовослужбовців та ветеранів пройдуть онлайн
. Ігри нескорених

"Ігри Нескорених 2.0" у 2020 році для поранених військовослужбовців та ветеранів пройдуть онлайн. Реєстрація на захід триватиме до 25 жовтня.

"У зв’язку із карантинними обмеженнями, викликаними пандемією COVID-19 проведення  змагань у звичному форматі у 2020 році неможливо. Але ми лишаємось спільнотою нескорених, яку не зупиняють зовнішні обмеження або перешкоди, і не зважаючи ні на що ми продовжуємо забезпечувати безперервність процесу реабілітації та адаптації поранених ветеранів та військовослужбовців через залучення до спорту", — повідомили на сайті заходу.

Організаційний комітет зазначив, що формат онлайн-змагань передбачає, що змагальна боротьба відбувається віртуально, кожен учасник самостійно обирає місце, де саме буде проходити його виступ чи підхід до снаряда. Все що потрібно для участі -  бажання змагатися та засоби цифрової фіксації результату.

Змагання Ігор Нескорених 2:0 ONLINE будуть відбуватись у шести видах спорту: легка атлетика, паверліфтинг, стрільба з лука, плавання, веслування на тренажері, велоспорт. Детальна інформація про порядок проведення онлайн-змагань - за посиланням.

Безпосередньо віртуальні змагання пройдуть з 31 жовтня по 22 листопада 2020 року. 6 грудня 2020 року у прямому ефірі на соціальних платформах Invictus Games Team Ukraine у Фейсбуці та YouTube будуть офіційно оголошені результати та нагороджені переможці.

Що відомо про ігри

У 2013 році Принц Гаррі відвідав Warrior Games в США та побачив, яку важливу та корисну роль спорт може відігравати у реабілітації поранених, травмованих або хворих військовослужбовців та ветеранів. Вже у 2014 році заснована Принцом Гаррі Фундація Ігор Нескорених (Invictus Games Foundation) провела перші Ігри Нескорених в Лондоні, в яких взяли участь 400 спортсменів з 13 країн.

Другі Ігри відбулися через два роки, в травні 2016 року, в Орландо, а кількість учасників зросла до 500 осіб з 15 країн. Треті Ігри в канадському Торонто, що відбулись у вересні  2017 року, стали найбільшими змаганнями в історії Invictus Games, та запам’яталися всій Україні першим виступом нашої збірної.

У 2018 році Австралія стала четвертою країною, яка приймала Ігри Нескорених. На Ігри «догори ногами» приїхали учасники з 18 країн, включно з Україною, які змагались в 11 адаптивних видах спорту.

П’яті Ігри Нескорених відбудуться 9-16 травня 2020 року у Гаазі, Нідерландах. Збірна України візьме участь в змаганнях у розширеному складі — цього року Фундація Ігор Нескорених прийняла рішення про збільшення квоти української команди з 15 до 20 осіб.

Що відомо

  • Військовослужбовець із Кривого Рогу Василь Стуженко представить Україну в складі збірної на "Іграх Нескорених-2020".
На початок