Підпал дверей Харківської ОДА: підозрюваний повернувся до адміністрації з родиною

Підпал дверей Харківської ОДА: підозрюваний повернувся до адміністрації з родиною

Підпал дверей Харківської ОДА: підозрюваний повернувся до адміністрації з родиною
.

Ерванд Алексанян, якого підозрюють і підпалі дверей обладміністрації, сьогодні повернувся до будівлі із дружиною та двома дітьми.

На пікет родина вийшла близько 14:00. З собою принесли пляшку лимонаду та плакат "Пане президент, ви вкрали хліб у моїх дітей". Так вимагають відремонтувати дорогу до їхнього села:

"У нас багатодітна родина. Ми переїхали в село Зауддя, Чугуївського району. У нас почали в селі добувати газ, бурові установки. Важка техніка розбила дорогу. Туди тепер не приїжджають швидкі, спецтехніка. Немає  заїзду людям", - розповіла кореспондентам Суспільного дружина підозрюваного у підпалі Ольга Солоницька.

Підпал дверей Харківської ОДА: підозрюваний повернувся до адміністрації з родиною
Підпал дверей Харківської ОДА: підозрюваний повернувся до адміністрації з родиною.

Сам Ерванд Алексанян каже: через відсутність проїзду в село, не може викликати "швидку" своєму синові.

"Я позавчора підпалив ці двері.  Мені обіцяють вирішити питання й нічого не роблять. У мене дитина хворіє на астму, а ми не можемо туди викликати "швидку" вони не доїжджають. Усі мовчать", - розповів чоловік кореспондентам Суспільного.

До обласної адміністрації приїхали патрульні та рятувальники. Вони перевірили пляшку, яку принесла родина. Дітей, а це 5-річний хлопчик та 9-річна дівчинка - поліцейські посадили до машини, щоб ті не змерзли.

За словами Алексаняна, напередодні суд визначив йому запобіжний захід - особисте зобов'язання. Підтвердити це речниця поліції Харківщини Ганна Третьякова поки не змогла, каже - уточнює інформацію.

На питання, як довго триватиме пікет, Алексанян відповів: "Поки це питання не вирішиться".

Як повідомляє кореспондент Суспільного, близько 16:00 родина продовжувала пікет. Дітей на східцях адміністрації розважали патрульні поліцейські.

Підпал дверей Харківської ОДА: підозрюваний повернувся до адміністрації з родиною
Поліцейські приглядають за дітьми учасників пікету. undefined

Близько 17:00 голову родини доправили до Київського райвідділу. Про це повідомив сам Алексанян. За його словами, зараз він дає пояснення слідчим з приводу сьогоднішньої акції, дружина та діти чекають у коридорі.

У прес-службі обладміністрації стверджують, підозрюваний у підпалі до їхньої приймальні ніколи не звертався. Таке повідомлення з’явилося на сайті ХОДА із посиланням на начальницю відділу по роботі зі зверненнями громадян Тетяну Гравнову.

"Усі звернення від громадян, у тому числі на ім'я голови обласної адміністрації, реєструються в нашому відділі. Але Ерванд Алексанян жодного разу не приходив до нас особисто і в письмовому вигляді звернення теж не оформлював. У базі звернень цієї людини немає", - цитують на сайті адміністрації Гравнову.

Також у повідомленні вказано, що "усі скарги та претензії Ерванд Алексаняна, як і будь-якого іншого громадянина України, обов'язково будуть розглянуті в разі офіційного звернення в Харківську обласну державну адміністрацію".

Нагадаємо, підпал на ґанку Харківської облдержадміністрації сталася 27 грудня, близько 23:20. Кадри пожежі оприлюднили свідки.

За версією слідства, затриманий облив двері установи легкозаймистою речовиною та підпалив їх. Вогонь загасила охорона адміністрації ще до прибуття рятувальників. Одразу після затримання пояснювати свій вчинок кореспондентам Суспільного Алексанян відмовився.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею «хуліганство». Вона передбачає до 7 років позбавлення волі.

На початок