У сховищі однієї з військових частин на Житомирщині виявили 30 тисяч турнікетів, які не видавали військовим — Міноборони

У сховищі однієї з військових частин на Житомирщині виявили 30 тисяч турнікетів, які не видавали військовим — Міноборони

Турнікети
Турнікети, які аудитори Міноборони виявили у частині на Житомирщині. Фото: Міноборони

Аудитори Міноборони виявили у сховищі однієї з військових частин підпорядкування Командування медичних сил на Житомирщині майже 30 тисяч нових якісних медичних турнікетів SOF виробництва США. Частину з них вже видали військовим.

Про це на своєму сайті повідомляє Міністерство оборони України.

У повідомленні сказано, що ці турнікети отримали ще в квітні 2023 року і тільки через пів року військова частина видала перші з них військовим – всього 458 штук.

Після проведення аудиту відповідальні посадові особи почали видавати турнікети військовим: наразі роздали майже третину. Також організували видачу індивідуальних аптечок, рюкзаків для бойових медиків, які також тривалий час зберігалися на складах у значних кількостях.

"Завдання внутрішнього аудиту Міноборони – не просто виявляти випадки зловживань та реагувати на них, а й запобігати неефективному використанню військового ресурсу. Через ефективніше планування, посилену підзвітність, солідарність на усіх рівнях ухвалення рішень", — цитує пресслужба Міноборони заступника Міністра оборони Юрія Джигира.

Про результати внутрішнього аудиту сповістили Міністра оборони України Рустема Умєрова.

Раніше Суспільне повідомляло, що у військових частинах Житомирщини, Київщини, Полтавщини та Хмельниччини безпідставно виплачували "бойові" окремим військовим, які виконували обов'язки, не пов'язані з веденням бойових дій. Йдеться про суму у 186,6 мільйона гривень, а в двох гаражах на території однієї із військових частин Житомирщини знайшли пів сотні тонн необлікованих плат із понад 80 кілограмами дорогоцінних металів вартістю 65 мільйонів гривень.

Підписуйтеся, читайте, дивіться головні новини Житомирщини на наших платформах:

Telegram | Instagram | Viber | Facebook | YouTube

На початок