У Полтаві отримали німецькі тренажери для реабілітації поранених бійців

У Полтаві отримали німецькі тренажери для реабілітації поранених бійців

Центр реабілітаційної медицини у Полтаві отримав третій транш гуманітарної допомоги у рамках українсько-німецького проєкту. Це 8 тренажерів для різних груп м’язів.

Обладнання використовуватимуть для відновлення військовослужбовців після травм, хвороб та поранень. Про це Суспільному розповів виконавчий директор благодійної організації "Лікарняна каса Полтавщини" Віталій Шевченко.

Центр реабілітаційної медицини
Центр реабілітаційної медицини. Суспільне Полтава

"Згідно з проєктом українсько-німецьким зі співпраці лікарень сьогодні ми отримали третій транш допомоги – це реабілітаційні тренажери для різних груп м’язів. Протягом 9 місяців ми працюємо з німцями, наші друзі нам допомагають обладнанням, лекціями. Була конференція в Берліні, де були представники і з України, і з Німеччини. Таких проєктів по Україні кілька, вони будуть розвиватись", — повідомив виконавчий директор БО "Лікарняна каса Полтавщини" Віталій Шевченко.

Боєць стрілкового батальйону Ігор на лікування до центру приїхав кілька днів тому.

"У мене сталась грижа в спині. Направили мене на лікування в місто Полтава. Я тут пройшов МРТ, все обстеження, яке мені прописали лікарі. Сьогодні казали, що мені призначать заняття на якихось тренажерах", — розповів пацієнт Ігор.

Монтаж тренажерів
Монтаж тренажерів. Суспільне Полтава

Гуманітарну допомогу реабілітаційний центр вперше отримав минулого року.

"Перша допомога почалась з жовтня місяця, приїхали ліжка. У січні місяці приїхали ліжка, шафи, тумби для всіх відділень повністю і приїхали перші тренажери", — сказав виконавчий директор БО "Лікарняна каса Полтавщини" Віталій Шевченко.

"Отримали тренажери, які відновлюють силу м’язів спини та верхніх кінцівок, а також отримали апарат, який вимірює силу м’язів на початку і в кінці наших реабілітаційних заходів. Коли пацієнт буде відновлювати силу м’язів цих всіх органів і структур, він зможе і баланс, і вертикальне положення", — додав завідувачка центру реабілітаційної медицини Ірина Пчелінцева.

Тренажер
Тренажер для реабілітації поранених бійців. Суспільне Полтава

Центр реабілітаційної медицини працює вже 1,5 року, розповіла Ірина Пчелінцева.

"Пройшли реабілітацію вже близько 800 пацієнтів. В основному це пацієнти, які отримали або поранення, або наслідки захворювання нервової чи опорно-рухової систем", — повідомила завідувачка центру реабілітаційної медицини Ірина Пчелінцева.

"Дуже багато хлопців, які отримують травми ніг, спини. І дуже потрібно, щоб в них були ці тренажери. Дуже приємно, коли хтось піклується про твоє здоров’я, крім твоєї родини", — розповів пацієнт Ігор.

За словами директора благодійної організації Віталія Шевченка, проєкт партнерства між українською та німецькою лікарнями триватиме ще 4 місяці. Протягом цього часу очікуються нові транші гуманітарної допомоги.

Читайте і дивіться Суспільне Полтава на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок