Шукав поживу або підбирав матеріал для будівництва. Фотопастка в нацпарку на Рівненщині зафіксувала бобра

Шукав поживу або підбирав матеріал для будівництва. Фотопастка в нацпарку на Рівненщині зафіксувала бобра

бобер у фотопастці
. Скрин з відео Дермансько-Острозького нацпарку

Дорослий бобер потрапив на фотопастку в нацпарку на Рівненщині. На відео він потрапив уночі в момент, коли підбирав дерево для будівництва своєї хатки.

Про це 4 березня Суспільному повідомив начальник відділу державної охорони Дермансько-Острозького національного природного парку Валентин Лисюк.

З його слів, три фотопастки встановили в нацпарку на початку 2024 року:

"Дві з них “полюють” на нещодавно виявленого тут кота лісового, який занесений у Червону книгу України. Третю фотопастку встановили на річці Збитинці, біля виявлених там хаток бобрів. Стежити за бобрами краще у ночі, оскільки у світлу пору доби вони рідко проявляють активність. У момент, який зафіксувала камера, бобер шукав поживу або підбирав матеріал для будівництва".

Відео з бобром опублікували у Facebook Дермансько-Острозького національного природного парку. В описі додали, що за розмірами бобри займають друге місце у світі серед гризунів:

"Більшими за них є тільки капібари. Довжина тіла бобра сягає 70-100 сантиметрів, а вага — до 30 кілограмів. Бобри будують греблі з дерев, щоб підняти рівень води для захисту своїх хаток. При потребі, ці тварини здатні затримувати повітря на 12-15 хвилин. Бобри не їдять рибу і харчуються кореневищами водних рослин та молодою корою дерев. На зиму заготовлюють дерева та їх гілки, затоплюючи їх водою. Зуби бобрів мають здатність самозаточуватися".

Суспільне Рівне у Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок