Сили оборони відійшли від двох сіл на Авдіївському напрямку. В ОСУВ "Таврія" розповіли про нову лінію оборони

Сили оборони відійшли від двох сіл на Авдіївському напрямку. В ОСУВ "Таврія" розповіли про нову лінію оборони

Сили оборони відійшли від двох сіл на Авдіївському напрямку. В ОСУВ "Таврія" розповіли про нову лінію оборони
. Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Українські війська відійшли від двох сіл на Авдіївському напрямку Сєверне та Степове, водночас вони відкинули російських військових з околиць села Бердичі.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону "Єдині новини.

"Наші війська здійснили відхід від невеликих сил Сєверне та Степове. У них на двох до війни було до 100 мешканців. Запеклі за Сєверне тривали з учорашнього вечора і вночі. Ворог зазнав тут великих втрат.", — сказав він.

Речник додав, що Сили оборони "стабілізували лінію оборони" в районах Тоненького, Орлівки та Бердичів.

"Штурмові групи були заблоковані на північних околицях населеного пункту Орлівка, бойові дії в умовах щільного артилерійського вогню з боку противника, мінометних обстрілів та ударів FPV-дронів. Також вчора вечері противник вів штурмові дії в напрямку села Бердичі. Там силами двох мотострілецьких взводів росіяни намагались наступати, але вони були відкинути з околиць цього села ударами українських військ", — розповів Дмитро Лиховій.

"Це інші рубежі, там інший ландшафт, каскад водосховищ, там природні умови можуть допомогти. А на ті населені пункти, які були в безпосередній близькості до Авдіївки, був дуже великий тиск росіян, тому що вони були зовсім поруч. Тепер лінія оборони лежить там, де я назвав Тоненьке, Орлівка, Бердичі".

Зміна тактики сил РФ на Авдіївському та Мар’їнському напрямках

Російські сили змінили тактику на Авдіївському та Мар’їнському напрямках і почали атакувати більшими групами.

"Досі я говорив, що противник намагається вести штурмові дії малими штурмовими групами чисельністю до відділення, то в останні кілька днів росіяни збільшили й інтенсивність наступів, і збільшили чисельність цих штурмових груп. Зокрема, це штурмові групи чисельністю до взводу, а подекуди і до роти, як на Мар’їнському напрямку".

Він навів дані щодо втрат російської армії за добу:

  • 475 поранених або вбитих військових армії РФ по всій операційній зоні ОСУВ "Таврія",
  • з них 407 на Донеччині — на Авдіївському та Мар’їнському напрямках.
  • За ніч на 6:00 ранку 27 лютого були вбиті або поранені ще 120 солдатів військ РФ.

Полонені на Авдіївському напрямку

"За минулу добу в полон взяли 11 російських окупантів і майже всі вони потрапили в полон на Авдіївському напрямку", — повідомив речник угруповання військ "Таврія".

Знищена зброя РФ

Крім того, додав він, за добу на цій ділянці фронту Сили оборони уразили танк, сім бойових броньованих машин, чотири артилерійські системи, один протитанковий ракетний комплекс, п’ять автомобілів, знищили склад боєприпасів та нейтралізували 255 БпЛА.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок